ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, στο γεμάτο καφενείο «ΕΛΛΑΣ» στην Άνω Τούμπα βρέθηκαν οι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Αβραμόπουλος και Σωτήρης Ζαριανόπουλος αντίστοιχα. Στη σύσκεψη επίσης παραβρέθηκαν οι Μπάμπης Στρατής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και οι Σουλτάνα Παπαδημητρίου και Τάσος Στρατής, διαμερισματικοί υποψήφιοι του 4ου Διαμερίσματος.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ιδιαίτερα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής της Τούμπας, όπως την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας καθώς και το γεγονός ότι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης. Ανέδειξε το αδιέξοδο Θεσσαλονίκης των προτάσεων των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας -οι οποίες οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στην ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων δημοτικών υπηρεσιών-,για τα συμφέροντα του λαού της καθώς θα επιβαρύνουν με πρόσθετο κόστος τους ήδη υπερφορολογημένους από κράτος και δημοτικές αρχές κατοίκους.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως είναι «ζήτημα πρώτης γραμμής για εμάς είναι να προχωρήσουν γρήγορα αναγκαία έργα όπως το Μετρό και οι επεκτάσεις προς τα Δυτικά και την Τούμπα. Ταυτόχρονα να μην τα χρυσοπληρώνουμε άμεσα και έμμεσα με την πολλαπλή φορολογία, τα ακριβά εισιτήρια, τα διόδια. Επεκτάσεις που έπρεπε να είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από χρόνια και πρέπει να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι σε 10 και 20 χρόνια».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων αλλά και αντισεισμικής θωράκισης με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων, όπου «η προσπάθεια εφησυχασμού του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα όσο και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου μόνο ανησυχία προκαλεί αφού δεν ανταποκρίνεται στις τραγικές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα που επισήμαναν ειδικευμένοι επιστήμονες σε σειρά εκδηλώσεων».

Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν διάφορες προτάσεις των κατοίκων, ενώ αναφέρθηκε από παρευρισκόμενους το γεγονός πως δεν προβάλλονται οι θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης από τα ΜΜΕ, με τον  Σωτήρη Ζαριανόπουλο να καταγγείλει την προσπάθεια δημοσκοπικών εταιριών καλλιέργειας κλίματος υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Σχετικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως «ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι που στηρίζονται από άλλα αστικά κόμματα μέχρι και από τη Χ.Α, συμφωνούν στην ταχύτερη μετατροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και του λιμανιού της, σε πύλη εισόδου προς τα Βαλκάνια, αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων της ενέργειας, των μεταφορών, και άλλων κλάδων».

Οι δύο υποψήφιοι τόνισαν πως για  μπει στο  προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων απαιτείται η ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις κάλπες.