ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΖΙΩΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ – ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Ο Γ. Ιωαννίδης και ο κ. Τζιτζικώστας στα πλαίσια της προπαγάνδας της συγκυβέρνησης την οποία στηρίζουν, διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους τους στόχους τους για «ανάπτυξη» στην Κεντρική Μακεδονία. Μέσα από δηλώσεις τους διαφημίζουν διάφορα πακέτα για προσέλκυση τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία, υπερασπιζόμενοι με πάθος τις πολιτικές της Ε.Ε που εφαρμοζόμενες από κυβερνήσεις, των οποίων υπήρξαν και παραμένουν μέλη, οδήγησαν τον λαό στην ανέχεια. Υποκρίνονται ότι δε γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη του τουρισμού δεν αφορά την πλειοψηφία του λαού ο οποίος εξαιτίας ακριβώς των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της Ε.Ε δεν μπορεί να πάει ούτε για μια βδομάδα διακοπές. Ο μεν Ιωαννίδης δηλώνει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι μπροστάρης στον αγώνα, ώστε η Θεσσαλονίκη να διεκδικήσει την έδρα «χρηματιστηρίου φυσικού αερίου», δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα καταθέσει μέσω ΕΣΠΑ, μελέτη για την κατασκευή μίνι δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου από τον κεντρικό αγωγό ΤΑΠ προς την περιφέρεια ώστε να τροφοδοτείται άμεσα και φθηνότερα η ευρύτερη περιοχή. Ο δε Τζιτζικώστας στην ίδια ακριβώς ρότα κομπάζει γιατί δήθεν επί των ημερών του ανοίγονται νέες προοπτικές στους κλάδους που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση για την Κεντρική Μακεδονία.

Στόχος και των δύο είναι η εξ ολοκλήρου παράδοση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, των δικτύων ενέργειας σε ντόπιους ή ακόμα και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες που θα θησαυρίσουν σε βάρος του λαού.
Υπάρχει εμπειρία όσον αφορά την παράδοση του ενεργειακού – αιολικού δυναμικού στα μονοπώλια με ταυτόχρονες πολλαπλές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία, όπως στο όρος Βέρμιο. Οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στην πολιτική απελευθέρωσης της γης, των δασών, των παραλιών, των ελεύθερων χώρων από όποιες δεσμεύσεις, προς όφελος του κεφαλαίου.

Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και μπορεί με άλλη εξουσία, που θα διευθύνει διαφορετικά και θα σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ζωής στο λαό, με άξονα την ικανοποίηση των αναγκών του, να καταργηθεί η ανεργία, να ζούμε μια ζωή σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας. Με ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων της οικονομίας, της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας, των υπηρεσιών.

Το σχέδιο όμως αυτό προσκρούει στο βασικό ζήτημα που είναι ποιος κατέχει τον πλούτο, τα μέσα παραγωγής, τα κλειδιά της οικονομίας, ποιος έχει την εξουσία. Ποιος σχεδιάζει και με τι κριτήρια την ανάπτυξη της περιοχής.

Το ζητούμενο είναι και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να ορθωθεί ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα ενάντια στους μεγάλους, επιχειρηματικούς ομίλους, σε γραμμή σύγκρουσης με τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και με τα κόμματα που τους στηρίζουν. Μόνο έτσι θα μπορούμε να σταματάμε μέτρα, να κερδίζουμε κατακτήσεις, να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Κεντρική Μακεδονία και συνολικά η χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε το λαό να κάνει το αποφασιστικό βήμα, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές και του Κ.Κ.Ε στις ευρωεκλογές.