Σ. Αβραμόπουλος: Κάλεσμα αγώνα και ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού

Κάλεσμα αγώνα, οργανωμένης διεκδίκησης, ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, στην Περιφέρεια και στον δήμο, απηύθυναν από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νάουσα, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σάκης Τσίτσης, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας. Κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό να αναδείξει 2η δύναμη και ενισχυμένη τη «Λαϊκή Συσπείρωση», να επανεκλέξει σύμβουλο στην ΠΕ Ημαθίας.

Ο Σ. Αβραμόπουλος κάλεσε τον λαό με την ψήφο του να καταδικάσει την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται από διαδοχικές κυβερνήσεις με τη στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας και άλλων δυνάμεων και αφήνει τον λαό απροστάτευτο απέναντι σε πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές. Να απορρίψει τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που δίνονται κάθε φορά προεκλογικά και μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή. Να διεκδικήσει από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, σύγχρονες υποδομές και στην ΠΕ Ημαθίας. Να στηρίξει μια ριζικά διαφορετική προοπτική, ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους, για τη νεολαία, όπου θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει. (Δείτε εδώ βίντεο) 

«Η αποφασιστική ενίσχυση του συνδυασμού μας μπορεί να επιφέρει ακόμα ένα ρήγμα, μετά τη σημαντική ελπιδοφόρα ενίσχυση του ΚΚΕ και στην Ημαθία και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη στις τελευταίες εκλογές, στον αρνητικό συσχετισμό. Αυτός ο αρνητικός συσχετισμός για τον λαό μας συνδιαμορφώνεται και από τη διοίκηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και από τις παρατάξεις των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, που στηρίζουν και προωθούν ενεργά και σε αυτό το επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τη στρατηγική για την ενίσχυση της κερδοφορίας των λίγων», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πλαστή εικόνα που προσπαθούν να διαμορφώσουν διοίκηση και άλλες παρατάξεις, υπογράμμισε πως «και αυτή την περίοδο ο περιφερειάρχης λέει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας “κάνει άλματα μπροστά” παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα και άλλοι διεκδικητές καταθέτουν εκθέσεις ιδεών με θολά αναπτυξιακά οράματα χωρίς να τοποθετείται κανείς τους στο βασικό ερώτημα που είναι “ανάπτυξη για ποιον”, για τις μεγάλες επιχειρήσεις, για τους επιχειρηματικούς ομίλους ή για τον λαό;

Παχιά λόγια, διαφήμιση των εξαγωγικών επιδόσεων της κλωστοϋφαντουργίας στην περιοχή μας, αυτές τις μέρες, από τον Κ. Τζιτζικώστα και κουβέντα καμιά για το γεγονός οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο “Βαρβαρέσου” παραμένουν εδώ και χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και δίνουν παλικαρίσιο αγώνα ενάντια στην απληρωσιά, τις απολύσεις. Αλλά και απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει να φορτώσει στις πλάτες των εργατών τη μείωση του κύκλου εργασιών και τη λεγόμενη εξυγίανση της επιχείρησης.

Αυτοί είναι όμως! Με τους λίγους και τα συμφέροντά τους! Γι΄αυτό και όταν οι εργαζόμενοι απευθύνονται στην Αντιπεριφέρεια βρίσκουν κλειστές πόρτες ή στην καλύτερη περίπτωση δηλώνουν οι τοπικοί άρχοντες την “κατανόησή τους”».

Ανέδειξε ότι με ισχυρό ΚΚΕ και πιο δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας «θα μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό τον δρόμο σημαντικές παραγωγικές μονάδες όπως της κλωστοϋφαντουργίας δεν θα απαξιώνονταν και δεν θα έκλειναν, αλλά θα συνέχιζαν να παράγουν προϊόντα ανώτερης ποιότητας από τα εισαγόμενα».

Περισσότεροι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα μπορέσουν να έχουν τη δική τους συμβολή τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων του λαού της περιοχής όσο και στη διεκδίκηση συγκεκριμένων λύσεων.

«Πάμε στις κάλπες με κριτήριο την ίδια μας τη ζωή. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην πλειστηριαστεί σπίτι, να μη μείνει σπίτι χωρίς ρεύμα, να μη μείνει άνθρωπος χωρίς φαΐ. Κόντρα σε αυτή την πολιτική που μας τσακίζει, κόντρα στην πολιτική που χαρίζει όλο τον πλούτο που εμείς παράγουμε σε μια χούφτα καρτάλια. Για να σηκώσει το ανάστημά του ο λαός, να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα», είπε ο Σάκης Τσίτσης.

Νωρίτερα περιέγραψε τα «θέλω» του εργαζόμενου λαού για «νοσοκομείο με προσωπικό, ΙΚΑ γεμάτο από γιατρούς, ζεστά σχολεία συντηρημένα, καθαρή πόλη και χωριά, γήπεδα, πάρκα, κολυμβητήρια, καθαρισμένα ρέματα, προστασία του δάσους, σύγχρονο οδικό δίκτυο, αστική συγκοινωνία και τρένο. Θέλουμε όμορφη πόλη και χωριά χωρίς άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους και κλειστά μαγαζιά». «Θέλω» που σκοντάφτουν στην πολιτική που υλοποιούν κυβερνήσεις και διοικήσεις στην Περιφέρεια και τους δήμους που έχουν προτεραιότητα την ικανοποίηση των συμφερόντων των λίγων.  Και κάλεσε τον λαό να πάει στην κάλπη με κριτήριο την ίδια του τη ζωή.