Σ. Αβραμόπουλος: Να καταδικάσουμε την πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους στη ρύπανση

Να καταδικάσουμε την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται από διαδοχικές κυβερνήσεις με τη στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας και άλλων δυνάμεων και αφήνει τον λαό απροστάτευτο απέναντι στη ρύπανση, σε πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, τόνισε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζοντας χτες, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, από το Εύοσμο τη συγκέντρωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού. (Δείτε εδώ video)

Να απορρίψουμε τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που δίνονται κάθε φορά προεκλογικά και μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή! Για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για σύγχρονες υποδομές και εδώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου παρουσιάζονται έντονα προβλήματα. Οι υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ανεπαρκείς και αυτό είναι γνωστό.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο ζήτημα που ταλανίζει χρόνια την περιοχή και έχει να κάνει με τη βιομηχανική ρύπανση, ξεκαθαρίζοντας ότι στις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «βρίσκονται όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία στα δυτικά της πόλης από το διυλιστήριο και άλλες μονάδες».

Υπενθύμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο στήριξε τις κινητοποιήσεις, τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων «που συνάντησαν από την πλευρά της Περιφέρειας μόνο επικοινωνιακή διαχείριση και λόγια του αέρα ότι “το πρόβλημα λύνεται”, για να κερδίζει χρόνο ο επιχειρηματικός όμιλος. Λόγια του αέρα αποδείχθηκαν και οι εξαγγελίες για την παρακολούθηση του φαινομένου με την αναβάθμιση του σταθμού του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που βρίσκεται στον δήμο, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα και ενώ το πρόβλημα παραμένει οξυμένο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τα ΕΛΠΕ ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν νέο υποτίθεται “καινοτόμο” ερευνητικό πρόγραμμα. Χτυπάμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου! Ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα και τελικά την επιτυχία του νέου προγράμματος, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απαράδεκτη δυσοσμία, αλλά και η ύπαρξη στην ατμόσφαιρα άοσμων, τοξικών πτητικών οργανικών ενώσεων, τις οποίες κατέγραψε η προηγούμενη μελέτη του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ και όλοι τους παριστάνουν πως δεν υπάρχουν! Διεκδικούμε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού για τους περιβαλλοντικούς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα. Διεκδικούμε πρόληψη και επικαιροποιημένα σχέδια για τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Να μην προχωρήσει η καύση επικίνδυνων αποβλήτων μέσα στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα, να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμματογενών καυσίμων».

Μιλώντας για το οξυμένο συγκοινωνιακό πρόβλημα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «ζήτημα πρώτης γραμμής είναι να δρομολογηθούν άμεσα οι επεκτάσεις του Μετρό προς τα δυτικά. Επεκτάσεις που έπρεπε να είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από χρόνια. Ταυτόχρονα διεκδικούμε άμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες με ενίσχυση των γραμμών ιδιαίτερα για τον Εύοσμο, προσλήψεις οδηγών, σύγχρονα λεωφορεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου, μέτρα επιδότησης του κόστους για τη μεταφορά των εργαζομένων από και προς τη δουλειά».

«Να ενισχύσουμε έτσι το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, την αξιόπιστη, μαχητική φωνή υπέρ των πολλών! Να ενισχυθεί και με αυτόν τον τρόπο το πραγματικό αντίπαλο δέος στον φασισμό και στην ακροδεξιά, που ξεπλένει το σύστημα και την κυβέρνηση και δεν λέει κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες των τραγωδιών και των προβλημάτων!

Ιδιαίτερα για τις περιφερειακές εκλογές Βελόπουλος, Νίκη και φασίστες έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, δεν έχουμε δει και δεν έχουμε ακούσει μισή κουβέντα κριτικής στη διοίκηση έστω για τα μάτια του κόσμου. Φαίνεται τους ενώνουν ισχυρά τοπικά συμφέροντα και δεν έχουν διαφορές στα μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα!

Με ισχυρό ΚΚΕ και “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής», κατέληξε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

«Να απομονωθούν οι ναζί εγκληματίες όπου τολμήσουν να εμφανιστούν και να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρειες», σημείωσε στη συνέχεια ο Θανάσης Κοκονάς, υποψήφιος δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσιάζοντας τους υποψήφιους στη δημοτική κοινότητα Ευόσμου στον δήμο και στην Περιφέρεια.

Ο Θανάσης Κοκονάς θύμισε ότι «η “Λαϊκή Συσπείρωση” βρέθηκε στους μεγάλους σταθμούς στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ευόσμου ενάντια στον φασισμό – ναζισμό και το σύστημα που τους γεννά με αφορμή τις επιθέσεις των φασιστοειδών στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και στο ΕΠΑΛ του Ευόσμου. Σταθήκαμε απέναντι σε αυτούς που χαϊδεύουν το τέρας του φασισμού, που τέτοιες μέρες πριν 10 χρόνια σκότωσε τον Παύλο Φύσσα. Εμείς τραγουδάμε τα λόγια του Φώντα Λάδη “τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον”».

Απηύθυνε  τέλος κάλεσμα σε όλους εκείνους που παρακολουθούν τη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και που μπορεί να έχουν επιφυλάξεις και επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις, λέγοντάς τους «ελάτε να συζητήσουμε πιο οργανωμένα, πιο αναλυτικά για τις θέσεις μας, πείτε μας με θάρρος τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας για να γίνουμε όλοι μας πιο ικανοί. Πιάστε το χέρι που σας απλώνουμε για να σπάσουμε μαζί τη μαυρίλα των ημερών, να βελτιώσουμε τις ζωές μας σήμερα, να ανοίξουμε μαζί χαραμάδες ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο», όπως είπε χαρακτηριστικά.