Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά

«Με ισχυρό ΚΚΕ και “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, για να δυναμώσουν ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος, στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στη Βέροια.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Παναγιώτης Χατζησάββας, και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Τσαναξίδης.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στάθηκε στην έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας που εντοπίζεται σε όλη την Περιφέρεια, αλλά και ειδικά στη Βέροια.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στην ΠΕ Ημαθίας κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν εντάχθηκε στο προηγούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Χαμένο στα γρανάζια του περιβόητου επιτελικού κράτους είναι και το απαραίτητο έργο αναβάθμισης της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Τ66! Αντίστοιχα αγνοείται το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων παρεμβάσεων στον Τριπόταμο. Από το 1,5 δισ. ευρώ της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΠΕΠ – ΕΣΠΑ και με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ προετοιμάζονται να δώσουν (αν δώσουν…) κάτω από 50 εκατομμύρια για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες αγωνίστηκαν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ σε όλη την Περιφέρεια και πιο ειδικά στην ΠΕ Ημαθίας, όπου το μπαράζ τεράστιων έργων ανεμογεννητριών όπως στο Βέρμιο αλλά και φωτοβολταϊκών, οδηγεί στη μετατροπή της υπαίθρου και των ορεινών όγκων σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής Ενέργειας, σε αλλαγές χρήσης με σοβαρή επίδραση στην αγροτοκτηνοτροφία και τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

«Στην Επιτροπή Ανάπτυξης», πρόσθεσε, «έχει στηθεί γραμμή παραγωγής θετικών γνωμοδοτήσεων από τη διοίκηση και από άλλες δυνάμεις που κάνουν κάποιους ελιγμούς σε ορισμένα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε δημόσια γη. Υπηρετούν όμως όλοι τους τους στόχους της περιβόητης “Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας”, τους στόχους δηλαδή του κεφαλαίου για χρυσοφόρες μπίζνες στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος που οδηγούν στα αποτελέσματα που αναφέραμε παραπάνω».

«Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην οικονομία που θα κατοχυρώσουν την Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό, ένας άλλος ενεργειακός σχεδιασμός με στόχο την αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας, από τον λιγνίτη μέχρι τις ΑΠΕ με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Έχουμε τη δυνατότητα με ένα καλό αποτέλεσμα να επανεκλέξουμε σύμβουλο στην Ημαθία, να εκλέξουμε περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους συνολικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα μπορέσουν να έχουν τη δική τους συμβολή τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων του λαού της περιοχής όσο και στη διεκδίκηση συγκεκριμένων λύσεων.

Να ενισχύσουμε έτσι το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, την αξιόπιστη, μαχητική φωνή υπέρ των πολλών! Να ενισχυθεί και με αυτόν τον τρόπο το πραγματικό αντίπαλο δέος στον φασισμό και στην ακροδεξιά που “ξεπλένει” το σύστημα και την εκάστοτε κυβέρνηση και δεν λέει κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες των τραγωδιών και των προβλημάτων!

Ιδιαίτερα για τις περιφερειακές εκλογές, Βελόπουλος, “Νίκη” και φασίστες έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, δεν έχουμε δει και δεν έχουμε ακούσει μισή κουβέντα κριτικής στη διοίκηση έστω για τα μάτια του κόσμου. Φαίνεται, τους ενώνουν ισχυρά τοπικά συμφέροντα και δεν έχουν διαφορές στα μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα!».

Στο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Χατζησάββας απεύθυνε «ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης, στήριξης και ψήφου σε κάθε δημότη και δημότισσα, σε όλους εκείνους που βλέπουν τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα και οι ανάγκες τους να ποδοπατιούνται από όλους αυτούς που βάζουν τις ζωές μας και τις λαϊκές ανάγκες στο ζύγι, στη λογική κόστους – οφέλους, που τόσο ακριβά την πλήρωσε και την πληρώνει ο λαός μας.

Όλοι αυτοί, όπως ο κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Κορωνάς και ο κ. Παλουκίδης, που προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα, που ήταν όλοι μαζί συνοδοιπόροι στον ίδιο συνδυασμό του κ. Βοργιαζίδη σε έμμισθες μάλιστα θέσεις, όλοι αυτοί που από κοινού ψήφισαν τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ανταποδοτικότητα, τη λογική του “πλήρωνε για να έχεις”, όλοι αυτοί που σε τελική ανάλυση αντιλαμβάνονται την τοπική διοίκηση ως τον ιμάντα μεταφοράς κι εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Όλοι αυτοί που σήμερα φορούν το προσωπείο του ανεξάρτητου και του ακομμάτιστου, ενώ κι οι πέτρες ξέρουν πως είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τάχα μου καμώνονται πως έχουν διαφορές αλλά την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει 82 υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει 125 υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ και από τα 207 ψηφοδέλτια με επικεφαλής ΝΔμοκράτες, τα 70 στηρίζονται από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αυτοί που σήμερα τάχα ανακαλύπτουν την ανάγκη να μειωθούν τα δημοτικά τέλη αλλά άλλα ψήφιζαν τόσα χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κι όλοι ξέρουμε πως όλες αυτές οι προεκλογικές εξαγγελίες είναι έπεα πτερόεντα που θα ξεχαστούν την επόμενη μέρα. Όλους αυτούς τους αφήνουμε σήμερα να τσακώνονται για το πόσα χρόνια ήταν ο ένας έμμισθος του άλλου».

Στο χαιρετισμό του, ο Γιάννης Τσαναξίδης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη στις 8 του Οκτώβρη να γεμίσουν οι κάλπες από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που «είναι η δύναμη που θα επιστρέψει μεγαλύτερη στους εργαζόμενους, η δύναμη που θα ενισχύσει το ρεύμα της αμφισβήτησης απέναντι στη κυρίαρχη πολιτική, που θα βάλει εμπόδια στην εφαρμογή της».