Σ. Αβραμόπουλος: Το ρεύμα αμφισβήτησης να εκφραστεί πιο θαρρετά στην Κεντρική Μακεδονία

«Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», «πηγαίνετε στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρίφαλο του αγώνα, της περηφάνιας και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», για «να δεχτεί γερό χαστούκι η κυβερνητική πολιτική και η διοίκηση του εκλεκτού της κυβέρνησης κ. Τζιτζικώστα» τόνισε στην ομιλία του ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση στης Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε ακόμα ότι «θέλουμε να απευθυνθούμε πιο ειδικά σε όσους στις προηγούμενες εκλογές στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή σήμερα βρίσκονται απογοητευμένοι στο σπίτι μετά από όλες τις εξελίξεις και την πορεία αυτού του κόμματος. Ελάτε μαζί μας! Δεν χωράει άλλη απογοήτευση».

Ολόκληρη η ομιλία

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, συντρόφισσες και σύντροφοι

Από εδώ από τη Θεσσαλονίκη, απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, οργανωμένης διεκδίκησης, στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη την Κεντρική Μακεδονία στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη.

Για να ανησυχήσουν όλοι αυτοί που θεωρούν ότι έχουν το λαό της περιοχής «στο τσεπάκι» και δεδομένη την αυτοδυναμία της αντιλαϊκής πολιτικής!

Για να καταδικάσουμε την εγκληματική πολιτική η οποία εφαρμόζεται από διαδοχικές κυβερνήσεις, με τη στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας και άλλων δυνάμεων, και αφήνει το λαό απροστάτευτο απέναντι στις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές, τη βιομηχανική ρύπανση!

Που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας και οδηγεί σε εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών!

Για να απορρίψουμε τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που δίνονται κάθε φορά προεκλογικά και μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή!

Για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για το λαό και αύξηση της για το κεφάλαιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως είναι αυτές της Περιφέρειας αρκετές εκ των οποίων είναι υποστελεχωμένες.

Να διεκδικήσουμε σύγχρονες υποδομές και έργα στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την ΠΚΜ που τώρα λείπουν, είτε γιατί δεν θεωρούνται επιλέξιμα στο κεντρικό και τοπικό ΕΣΠΑ σε μεγάλη κλίμακα, είτε γιατί κόβονται και ράβονται στα μέτρα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας ο οποίος δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα:

• Αντιπλημμυρική προστασία στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και την απαραίτητη χρηματοδότηση για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

• Αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο και αναβάθμιση του επιπέδου αντισεισμικής ασφάλειας όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων αλλά και των υποδομών υγείας, των κτιρίων των πανεπιστημίων.

• Αντιπυρική προστασία, προσλήψεις και χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών, της πυροσβεστικής, αναβάθμιση του επιπέδου πυροπροστασίας και οικολογική αναβάθμιση του Σέιχ Σου όλων των δασικών οικοσυστημάτων.

• Ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας με προσωπικό και μέσα. Αποτελεσματικά σχέδια με προετοιμασία και εκπαίδευση πληθυσμού όχι “σχέδια επι χάρτου”.

• Προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων απέναντι στη βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία που συνεχίζει να κόβει την ανάσα και στη δυτική Θεσσαλονίκη και αλλού! Μέτρα για την προστασία των ποταμών ,των λιμνών, του Θερμαϊκού!

• Μέτρα και ένταση των ελέγχων για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Ταυτόχρονα να μην χρυσοπληρώσουμε μέσω αυξημένων δημοτικών τελών τη λειτουργία των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων που ανήκουν σε ιδιώτες, να σταματήσει η καύση απορριματογενών καυσίμων στη τσιμεντοβιομηχανία.

• Να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που οξύνει την ενεργειακή φτώχεια και συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων.

• ‘Αμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσ/νίκης με προσλήψεις οδηγών, ενίσχυση των γραμμών, σύγχρονα λεωφορεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου.

• Επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της κεντρικής γραμμής και της επέκτασης προς την Καλαμαριά του Μετρό που αποτελεί το “πιο σύντομο ανέκδοτο”. Επεκτάσεις προς τη δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και προς Τούμπα, Πυλαία με ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

• Να μην προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί το περιβόητο flyover που φέρνει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το λαό, κυκλοφοριακό χάος και προβλήματα στο Σέιχ Σου και σε όμορες περιοχές. Να αναβαθμιστεί η Περιφερειακή Οδός που και προβλήματα ασφάλειας έχει και μπλοκάρει διαρκώς

• Ολοκλήρωση όλων των περιφερειακών συνδέσεων, σύγχρονη ασφαλή και γρήγορη σιδηροδρομική σύνδεση όλων των Π.Ε με τη Θεσ/νίκη. Αναβάθμιση του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας από άποψη οδοστρώματος, ασφάλειας, ηλεκτροφωτισμού.

• Ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, με σταθερή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω του ΕΣΠΑ.

• Αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αξιοποίηση των όποιων ελεύθερων χώρων και χώρων πρώην στρατοπέδων, απομάκρυνση στρατοπέδων από τον αστικό ιστό. Με κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις στο ύψος των αναγκών. Όχι στην παράδοση του χώρου της ΔΕΘ και του παραλιακού μετώπου στους επενδυτές! Μπίζνες που ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με ζεστό χρήμα! Αξιοποίηση προς όφελος του λαού!

Αυτές είναι ορισμένες από τις προτεραιότητες μας.

Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα να βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και διάλογο, σε κοινή δράση με όσες και όσους αγωνιούν, προβληματίζονται για την περιοχή τους, διεκδικούν βελτίωση της κατάστασης!

Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό! Δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων ούτε τοπικοί σωτήρες!

Όσα γίνονται, συνήθως γίνονται κατόπιν εορτής, μετά από καταστροφές, καθυστερούν, είναι αποσπασματικά και τα χρυσοπληρώνουμε στους εργολάβους.

Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, με κινητοποίηση! Απαιτείται σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, οργανωμένη διεκδίκηση, περισσότεροι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού!

Για να είναι αυτή τη φορά κερδισμένη η επόμενη τετραετία για το λαό της περιοχής μας χρειάζεται αυτές τις λίγες κρίσιμες μέρες, να εκφραστεί πιο θαρρετά, πιο αποφασιστικά και στην Κεντρική Μακεδονία το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδείχθηκε στις κάλπες του Μάη και του Ιούνη με την ψήφο στο ΚΚΕ.

Τώρα πρέπει και μπορεί να εκφραστεί μια σημαντική συστράτευση, συμπόρευση, από ανθρώπους που βλέπουν την κάλπη της Κυριακής και σκέφτονται ότι δεν έχει νόημα, έτσι κι αλλιώς «δεν θα αλλάξει κάτι, καλύτερα να απέχω». Ειδικά σε εσάς που πιστεύετε ότι η δική σας ψήφος δεν είναι σημαντική, γιατί έτσι κι αλλιώς ο συσχετισμός είναι πολύ δύσκολο να διαφοροποιηθεί σας λέμε:

Πηγαίνετε στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρίφαλο του αγώνα, της περηφάνιας και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Στηρίξτε «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλη την Κεντρική Μακεδονία- παντού, γιατί εκτός των άλλων, η περιοχή μας δεν είναι “παίξε-γέλασε”, ούτε απλά άλλη μια κουκκίδα στο χάρτη!

Γιατί ειδικά εδώ, πρέπει να δεχτεί γερό χαστούκι η κυβερνητική πολιτική και η διοίκηση του εκλεκτού της κυβέρνησης κ. Τζιτζικώστα.

Γιατί στην περιοχή μας όπως και στην Αττική όπου βρίσκονται τα δυο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από το λαό, ότι η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση δεν θα είναι εύκολη.

Γιατί εδώ χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μισθωτοί επιστήμονες μπορούν να πουν «φτάνει ως εδώ, με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχετε φτιάξει», όπως το είπαν στην τελευταία μεγάλη απεργία!

Γιατί η Κεντρική Μακεδονία είναι σημαντικός πνεύμονας της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας μας και ούτε οι αγρότες, αλλά ούτε κι ο λαός αντέχουν με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο καλάθι και στο τραπέζι μας.

Γιατί γύρω στην περιοχή μας έχουν μαζευτεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ακονίζουν τα νύχια τους, για να αξιοποιήσουν σαν λεία για τα κέρδη τους, τον φυσικό πλούτο, τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους στις πόλεις μας, να εκμεταλλευτούν το πολυάριθμο και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό με τους όρους που καθορίζει η κερδοφορία τους.

Και κάποιος πρέπει να τους αντισταθεί!

Γιατί πάνω από τη Μακεδονία πετούν τα κοράκια του πολέμου και σκοπεύουν να μας μπλέξουν πιο βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους, όπως κάνουν με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως τώρα με την μετεγκατάσταση αμερικάνικων ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Και πρέπει να είναι πιο δυνατό την επόμενη μέρα το κίνημα που θα διεκδικεί «καμία εμπλοκή στον πόλεμο – Θεσσαλονίκη, λιμάνι των λαών!».

Γιατί η περιοχή μας, η Θεσσαλονίκη, έχει χιλιάδες νέες και νέους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον, που τώρα τους το κλέβουν, με δουλειές μισές, προσωρινή και μερική απασχόληση, νοίκια πανάκριβα, σπουδές που μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας.

Και η εκλογή περισσότερων συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα αποτελέσει κρίσιμο σύμμαχο στους αγώνες της νέας γενιάς!

Γιατί δυστυχώς, στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετά αυγά του φασιστικού φιδιού. Και πρέπει να τσακιστούν. Παντού! Στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία!

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δυνατό εργατικό -λαϊκό κίνημα, δυνατό ΚΚΕ που θα εκφραστεί και στην κάλπη της Κυριακής.

Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη που δεν σώπασε στην προκλητική ανοχή του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακόμη και μετά τη δίκη.

Για όλους αυτούς τους λόγους την Κυριακή κανείς να μην χαρίσει την ψήφο του στην αποχή, ή να στηρίξει συνδυασμούς βολικούς για το σύστημα και την κυβέρνηση!

Η κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, αν έχει πάνω της το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» !

Και θέλουμε να απευθυνθούμε πιο ειδικά σε όσους στις προηγούμενες εκλογές στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή σήμερα βρίσκονται απογοητευμένοι στο σπίτι μετά από όλες τις εξελίξεις και την πορεία αυτού του κόμματος.

Ελάτε μαζί μας! Δεν χωράει άλλη απογοήτευση. Ήρθε η ώρα και στην Κεντρική Μακεδονία να ξεφύγουμε επιτέλους από τη λογική του «μικρότερου κακού» και να επιλέξουμε αυτό που είναι το πραγματικά καλό για όλους μας, για τις ανάγκες μας.

Να ξεπεράσουμε όλους αυτούς που κατάφεραν με τις πολιτικές τους επιλογές να οδηγήσουν κόσμο στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας ή να κάνουν τη διοίκηση Τζιτζικώστα να φαίνεται ως η μόνη επιλογή.

Να πάμε ένα βήμα μπροστά, μακριά από όσους ακολουθώντας την πολιτική του κόμματος τους, ακολούθησαν ουσιαστικά κοινή στρατηγική με τη ΝΔ και στην περιφέρεια μας, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο. Μακριά από όσους τώρα πλασάρουν ως αντίδοτο στον κ.Μητσοτάκη την μεταμοντέρνα “σοσιαλ-μιντιακή” αντανάκλαση του στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί, από κοινού υπηρετούν και υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια πότε από το πόστο της κυβέρνησης, πότε από της αντιπολίτευσης την πολιτική,

που άφησε ανοχύρωτη την περιοχή μας από φυσικές καταστροφές,

που οδήγησε στο να πληρώνει ο λαός πανάκριβη την ενέργεια,

που δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις σε βασικές και κρίσιμες υποδομές,

που έσπασε σε πολλούς κλάδους τα ρεκορ κερδοφορίας, με τους εργαζόμενους όμως «να πληρώνουν τη νύφη» θυσιάζοντας δικαιώματα.

Γι αυτό το λόγο τώρα καλούμε κάθε προβληματισμένο, ίσως και απογοητευμένο άνθρωπο, να τους αφήσει όλους αυτούς πίσω! Οι μάσκες έπεσαν οριστικά!

Υπάρχει άλλη επιλογή.

Τώρα προχωράμε μπροστά! Μαζί! Και στις 8 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Η αλήθεια είναι ότι και την περίοδο 2019 -2023 άνοιξε η ψαλίδα ανάμεσα στο πώς μπορούν να ζουν οι εργαζόμενοι και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, και στο πώς ζουν.

Διοίκηση Τζιτζικώστα – ΝΔ, παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων κομμάτων, εθνικιστικών και φασιστικών μορφωμάτων είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε όλες τις πλευρές της ζωής της η κοινωνική πλειοψηφία στην περιοχή μας:

-Στηρίζουν την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους και προωθούν την εξειδίκευση της στο περιφερειακό επίπεδο. Έχουν συνυπογράψει μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Περιφέρειας και των Δήμων, την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και όλων των έργων σε εργολάβους.

-Στηρίζουν μια ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων και ως γενικές προϋποθέσεις την ένταση της εκμετάλλευσης και τη φοροληστεία για τους πολλούς. Τη βαφτίζουν πράσινη αλλά στην πραγματικότητα είναι μαύρη για τις ζωές μας και για το ίδιο το περιβάλλον.

-Υπηρετούν πιστά την πολιτική “κόστους – οφέλους” για τους επιχειρηματικού ομίλους που οδηγεί στην έλλειψη σημαντικών έργων υποδομής και πολιτικής προστασίας, στην παράδοση «φιλέτων γης» στα μεγάλα συμφέροντα.

-Στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του λιμανιού της, σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και άρα σε μαγνήτη κινδύνων για το λαό της περιοχής.

Κι επειδή όλοι τους καταθέτουν στο λαό θολά αναπτυξιακά αφηγήματα λέμε το εξής:

Το πραγματικό ερώτημα σήμερα δεν είναι «ναι ή όχι στην ανάπτυξη» αλλά «ανάπτυξη για ποιον», για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλες επιχειρήσεις ή για το λαό;

Γιατί το αναπτυξιακό σχέδιο του κεφαλαίου στην περιοχή μας, που στηρίζεται και από την περιφερειακή αρχή έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα στις ζωές μας!

–Η ανάπτυξη ενεργειακών και μεταφορικών – διαμετακομιστικών υποδομών προχωράει ταυτόχρονα με την λεγόμενη «απελευθέρωση» και περεταίρω ιδιωτικοποίηση (ενέργεια, ΟΛΘ, αεροδρόμιο Μακεδονία, Εγνατία Οδός) και όχι μόνο δεν εξασφαλίζει φθηνή ενέργεια και μετακίνηση για το λαό, αλλά έρχεται μαζί με την αύξηση της ενεργειακής φτώχειας, χειρότερους όρους δουλειάς, τα πανάκριβα διόδια και χαράτσια κάθε είδους.

–Από τη μια τα ρεκόρ κερδοφορίας σε διάφορους κλάδους όπως του τουρισμού, της μεταποίησης, των supermarket, των κατασκευών, της πληροφορικής – νέων τεχνολογιών, τα πανηγύρια για την μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές αγροκτηνοτροφικών προϊόντων.. Από την άλλη εργασιακές συνθήκες γαλέρας, εργατικά ατυχήματα και χαμηλοί μισθοί, μείωση του πραγματικού εισοδήματος ακόμα κι εκεί που είναι καλύτερα τα πράγματα, χαμηλές τιμές για τους παραγωγούς και ακρίβεια για τους καταναλωτές.

Την ίδια ώρα που κάποιοι λίγοι θησαυρίζουν, η κοινωνική – λαϊκή πλειοψηφία πληρώνει σε όλη την ΕΕ για να συγκεντρωθούν οι πόροι για τα λεγόμενα «χρηματοδοτικά εργαλεία» και λαμβάνει από το κεντρικό και τοπικό ΕΣΠΑ, από το Ταμείο Ανάκαμψης πραγματικά ψίχουλα!

Αυτά κατευθύνονται κυρίως προς τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας που οι ίδιοι δημιουργούν με την πολιτική τους, τη ληξιπρόθεσμη κατάρτιση και απασχόληση, προς ανεπαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες, και όλα αυτά συνοδεύονται από αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, όπως η προώθηση της πιο ευέλικτης εργασίας, η ένταση των πλειστηριασμών, η ανταποδοτικότητα κ.α.

Τα μεγάλα λόγια για «στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» δεν αφορούν την πλειοψηφία αυτοαπασχολούμενων και πολύ μικρών επιχειρήσεων που στενάζουν από τη φορολογία και τον ανταγωνισμό, αλλά τις μεγαλύτερες και πιο «δυναμικές» επιχειρήσεις.

Όσα απαραίτητα έργα και υπηρεσίες υλοποιούνται και διαφημίζονται από περιφερειάρχη και δημάρχους (πχ ορισμένα σχολεία, έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από δεκαετίες, ορισμένα έργα οδικής ασφάλειας, κ.α) είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα τα χρυσοπληρώνουμε.

Παχιά λόγια λοιπόν, περί ανάπτυξης και ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα οποία ωφελούνται υποτίθεται όλοι, για να κρύψουν ότι: πληρώνουν οι πολλοί για να πλουτίζουν οι λίγοι!

Με ισχυρό ΚΚΕ και πιο δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορούμε να πάμε αλλιώς! Να μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι μπορεί να απογειωθεί η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία μεταποίησης, άλλοι δυναμικοί κλάδοι στους οποίους υπάρχει παραγωγική υποδομή στην περιφέρεια. Έτσι μπορεί να απογειωθεί η βασική και συνδυασμένη έρευνα, η καινοτομία, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνικής παραγωγής και όχι με τις εφήμερες ανάγκες της αγοράς.

Έτσι μπορούν να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας οι κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές παιδείας, υγείας και πρόνοιας, αθλητισμού και πολιτισμού. Να κατασκευάζονται έργα υποδομής γρήγορα και φθηνά, να προστατεύεται ολοκληρωμένα η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον.

Έτσι μπορούν να βρουν σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες, με αξιοπρεπές εισόδημα και διασφαλισμένο ελεύθερο χρόνο και μάλιστα έχοντας στην ευθύνη τους το σχεδιασμό, την υλοποίηση, τον έλεγχο της παραγωγής.

Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο δεν θα υπήρχε ανάγκη για εισαγωγή προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε και μάλιστα ανώτερης ποιότητας. Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο βιομηχανίες όπως η ΕΛΒΟ και η ΕΒΖ δεν θα απαξιώνονταν και δεν θα έκλειναν.

Είναι προφανές επίσης ότι σε αυτό το δρόμο δεν θα παραδίδονταν στους επιχειρηματικούς ομίλους ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, ο χρυσός, με όλους τους κινδύνους που συνοδεύουν μια καπιταλιστική εξορυκτική επένδυση με στόχο το κέρδος.

Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι

Έχουμε τη δυνατότητα με ένα καλό αποτέλεσμα, να εκλέξουμε περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι θα μπορέσουν να έχουν τη δική του συμβολή τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων του λαού της περιοχής όσο και στη διεκδίκηση συγκεκριμένων λύσεων.

Να είμαστε πολύ ψηλά και στη Θεσσαλονίκη και στο σύνολο της ΠΚΜ!

Να ενισχύσουμε έτσι το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, την αξιόπιστη, μαχητική φωνή υπέρ των πολλών!

Να ενισχυθεί και έτσι το πραγματικό αντίπαλο δέος στο φασισμό και στην ακροδεξιά που ξεπλένει το σύστημα και την εκάστοτε κυβέρνηση και δε λέει κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες των τραγωδιών και των προβλημάτων!

Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΚΜ, μπορούμε να κάνουμε τη πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής!