Β. Τομπουλίδης: Πανστρατιά για την ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Καλούμε αυτές τις έξι μέρες που απομένουν σε πανστρατιά για την ισχυροποίηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε όλους τους Δήμους της πόλης μας και στην Περιφέρεια» τόνισε ο Βασίλης Τομπουλίδης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη.

Ανέδειξε τις συγκλίσεις των υποψηφίων που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ψάχνουμε τις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν. Γιατί στα κρίσιμα ζητήματα υπάρχουν εμβληματικές ταυτίσεις των παρατάξεων που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ των παρατάξεων δηλαδή των κκ. Ζέρβα, Αγγελούδη και Πέγκα είτε είναι στη διοίκηση είτε δήθεν αντιπολίτευση». Πρόσθεσε ότι «συμφωνούν με την μετατροπή του Δήμου σε τροχονόμο εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκαίων έργων και υποδομών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού».

Υπογράμμισε ότι «εμείς και θέλουμε και μπορούμε και ξέρουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών την επόμενη μέρα σε σύγκρουση με τα κέρδη των λίγων».

Ολόκληρη η ομιλία

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σφοι

Λίγους μόνο μήνες πριν, από αυτό εδώ το σημείο της πόλης μας στις 23 Ιουνίου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ δώσαμε το σύνθημα της τελικής ευθείας για να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα! Να βάλουμε τα δυνατά μας για να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στην Θεσσαλονίκη. Και το καταφέραμε όχι μόνο στην Α’ Θεσσαλονίκης αλλά καταφέραμε να είμαστε τρίτο Κόμμα και στο Δήμο Θεσσαλονίκης με σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά!

Τώρα από το ίδιο σημείο σας καλούμε αυτές τις 6 μέρες που απομένουν σε πανστρατιά για την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους Δήμους της πόλης μας και στην Περιφέρεια, με τα ψηφοδέλτια και τα προγράμματά μας στο χέρι να φτάσουμε σε κάθε λαϊκό σπίτι, δρόμο, γειτονιά, πλατεία, χώρο δουλειάς, μικρομάγαζο.

Καλούμε ειδικά τη νεολαία, τη νέα γενιά της πόλης μας να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να στείλουμε στο σπίτι τους, τους διάφορους “Μπέους” αυτού του συστήματος και να αναδείξουμε μπροστά τους γνήσιους αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί αντίθετα με όσα προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυτές οι κάλπες είναι πολύ κρίσιμες. Είναι η δικιά μας ευκαιρία να εκφραστούν πιο καθαρά όλα τα συναισθήματα που κρύβουμε μέσα μας. Ο θυμός που νιώσαμε βλέποντας την Ελλάδα να φλέγεται και περιφερειάρχες και δημάρχους να ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον. Η αγανάκτηση μετά τις πλημμύρες ολόκληρων χωριών, σε ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, για το οποίο δεν πήραν κανένα μέτρο όταν έπρεπε. Η οργή, απέναντι σε ένα σύστημα που αποκτηνώνει με ακραίο τρόπο, οδηγώντας έναν αθώο άνθρωπο στον πάτο της θάλασσας για ένα ρημαδιασμένο εισιτήριο. Αλλά να εκφραστεί και η ελπίδα, η αισιοδοξία, που αποτυπώθηκε μέσα στα λασπωμένα, αλλά λαμπερά πρόσωπα της αλληλεγγύης στη Θεσσαλία. Η μαχητικότητα των μεγάλων αγώνων της νέας γενιάς, εδώ στην πόλη μας τα προηγούμενα χρόνια. Η ορμή των μαχητικών, νεανικών μαζών που πύκνωσαν τους δρόμους της πόλης φωνάζoντας “εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, εσείς για κέρδη και ζημιές”. Για τις ζωές μας λοιπόν, την Κυριακή όλοι στην κάλπη με το κόκκινο γαρίφαλο. Το γαρίφαλο της νίκης που το ξέρουν καλά οι φοιτητές του ΑΠΘ. Όπως και στα πανεπιστήμια με πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική με το ίδιο γαρίφαλο, έτσι και την Κυριακή, παντού Λαϊκή Συσπείρωση!

Φίλες και φίλοι

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ψάχνουμε τις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν. Γιατί στα κρίσιμα ζητήματα υπάρχουν εμβληματικές ταυτίσεις των παρατάξεων που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ των παρατάξεων δηλαδή των κκ. Ζέρβα, Αγγελούδη και Πέγκα είτε είναι στη διοίκηση είτε δήθεν αντιπολίτευση. Γιατί αυτές οι δυνάμεις είναι εξαρτημένες από τα «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τις δεσμεύσεις τους απέναντι στις δημοσιονομικές αντοχές.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της επίσημης στήριξης των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στελέχη και των τριών κομμάτων συμμετέχουν και στα τρία αυτά ψηφοδέλτια ! Γι αυτό ΟΛΟΙ τους συμφωνούν :

  • Με την μετατροπή του Δήμου σε τροχονόμο εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκαίων έργων και υποδομών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.Η πλειοψηφία των έργων που γίνονται στην πόλη υπηρετούν τον κεντρικό στόχο της παράδοσής της στα μεγάλα συμφέροντα του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου. Απορροφούν πολύ μεγάλα κονδύλια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες άμεσες ανάγκες της πόλης.
  • Με την πολιτική τουριστικοποίησης – εξωστρέφειας που επιταχύνθηκε και από τη διοίκηση Ζέρβα σε συνέχεια των προηγούμενων, με τη συμφωνία όλων των κομμάτων, Με αυτήν την πολιτική εκτοξεύονται τα ενοίκια, όσο αξιοποιείται μεγάλο κτιριακόαπόθεμα από μεγάλες εταιρίες για να γίνουν ξενοδοχεία και συγκροτήματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι συνθήκες αυτές αναγκάζουν πολλούς κατοίκους να σκέφτονται να απομακρυνθούν από το κέντρο και από τις άλλες συνοικίες του Δήμου.

Τι άλλο δείχνει άλλωστε ο πόλεμος ανακοινώσεων τις τελευταίες μέρες από μεγαλοξενοδόχους και υποψήφιους δημάρχους; Δείχνει την αγωνία των πρώτων για το ποιος από τους τρεις θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά τους αλλά και την αγωνία των τριών να εξασφαλίσουν την στήριξή τους.

  • Οι 3 τους συμφωνούν με την πολιτική της απαξίωσης-διάλυσης της υπηρεσίας καθαριότητας, με τις ελλείψεις προσωπικού, οχημάτων, μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της υπηρεσίας που υλοποίησε η διοίκηση Ζέρβα. Ο ένας συνεχίζει το έργο του άλλου. Επί διοίκησης Μπουτάρη προχώρησε η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης των οχημάτων στην καθαριότητα παρόλο που ο Δήμος διαθέτει ένα τεράστιο μηχανοστάσιο που θα μπορούσε κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο να συντηρεί τα οχήματα του Δήμου με πολύ μικρότερο κόστος για τους πολίτες και πολύ πιο άμεσα.

Κανείς τους δεν μιλάει για το πραγματικό πρόβλημα. Την ιδιωτικοποίηση που οδήγησε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με ένα στόλο λειψό, ασυντήρητο, επικίνδυνο για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που σχεδόν κάθε μέρα μετρούν και από ένα εργατικό «ατύχημα», στην πραγματικότητα εργοδοτικό έγκλημα. Απέναντί τους μπορεί να σταθεί μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση γιατί οι υποψήφιοί της παλεύουν αταλάντευτα τη θέση μας ότι η βελτίωση στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ρίχνοντας το βάρος στις γειτονιές, ο οδοκαθαρισμός, το πλύσιμο πεζοδρομίων και πλατειών, ο καθαρισμός εκατοντάδων οικοπέδων, προϋποθέτουν τη στήριξη των εργαζομένων στον υποστελεχωμένο τομέα καθαριότητας με εκατοντάδες νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

  • Συμφωνούν και οι 3 με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μετατρέπει σε εμπορεύματα τις λαϊκές ανάγκες, που θεωρεί “μη επιλέξιμες δαπάνες” την προστασία της ζωής των παιδιών μαςΟ Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος (απλά οπτικός) των σχολικών κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατέδειξε ότι σε πολλά σχολικά κτίρια επείγουν παρεμβάσεις σημαντικής ενίσχυσης και θωράκισης από πιθανό σεισμό.Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε μπει μπροστά για να στηριχθούν οι κινητοποιήσεις και να ακουστούν δυνατά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο οι διεκδικήσεις για τις ελλείψεις αλλά και την επικινδυνότητα στα σχολεία της περιοχής (όπως στο συγκρότημα της Κλεάνθους, όπως για να μην αποχαρακτηριστεί το οικόπεδο δίπλα στην Αλυσίδα στη Χαριλάου από χώρος δύο νηπιαγωγείων).

Αυτό που επείγει ΤΩΡΑ είναι να προχωρήσει άμεσα ο δευτεροβάθμιος και τριτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων. Να παρθούν όλα τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Για να μην έχουμε νέα Τέμπη, γι αυτό φωνάζουμε και διεκδικούμε.

Και ανατριχιάζουμε όταν ξέρουμε ότι στο ΟΑΚΑ μόνο τις τελευταίες μέρες γίναν δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες και μία μεγάλη συναυλία με 170.000 κόσμο να στέκεται κάτω από την ασυντήρητη κι επικίνδυνη στέγη Καλατράβα. Και τώρα αυτοί που ευθύνονται κάνουν τους έκπληκτους λες και δεν γνώριζαν. Πάντως για την τραγική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο μην κάνουν πως δεν ξέραν, γιατί έχουμε χρόνια που αναδεικνύουμε στη Βουλή και στο λαό της πόλης μας τις ευθύνες του υπουργείου και της περιφερειακής και δημοτικής αρχής που δεν διεκδίκησαν ποτέ τίποτα αντίθετα είναι συνένοχοι στη χρόνια εγκατάλειψη και υποβάθμιση των υποδομών. Επίσης, ακούγεται κύριοι της κυβέρνησης και κ. Ζέρβα ότι ακόμα και το βοηθητικό προπονητήριο πρόκειται να κλείσει λόγω στατικότητας. Αλήθεια σε χρονιά προετοιμασίας των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα προπονούνται οι εκατοντάδες αθλητές της πόλης μας; Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού το 2024 η Θεσσαλονίκη για τις υποδομές της λέει ο κ. Ζέρβας κατά τ’ άλλα και μια γελοία ευρωπαϊκή επιτροπή. Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε. Εμείς χρόνια διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

  • Διοικήσεις και παρατάξεις των αστικών κομμάτων έχουν όμως ευθύνη και για την προώθηση της εμπορευματοποίησης της γης, για τις τεράστιες ελλείψεις σε ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία πρασίνου και την “εργολαβοποίησή” της. Τώρα βάζουν στο μάτι ακόμη και το κομμάτι των μελετών που αυτή τη στιγμή εκπονείται από το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου, που χρειάζεται να ενισχυθεί κι άλλο, να ανανεωθεί με μόνιμο προσωπικό.

Διεκδικούμε έργα για την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης και διεύρυνσης των όποιων ελεύθερων χώρων, όπως είναι ο χώρος της σημερινής ΔΕΘ. Με τη σφραγίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τη θολή στάση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά και τοπικά σε Περιφέρεια και Δήμο Θεσ/νίκης, προωθείται η μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο με «πράσινη πιστοποίηση» για το ξεκάρφωμα, στερώντας από το λαό της πόλης τη δυνατότητα να πάρει πραγματικά μια ανάσα με τη διαμόρφωση ενός μεγάλου χώρου πρασίνου και αναψυχής.

Διεκδικούμε να ανατραπεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο. Να μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο, να ενταχθούν σε έναν ενιαίο σχεδιασμό, ο χώρος του πρώην 424 ΓΣΝ και της περιοχής του πρώην συνοικισμού της Αγίας Φωτεινής, ο χώρος του Γ’ ΣΣ μετά από μετεγκατάστασή του και κατάργηση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου. Να αξιοποιηθούν για επέκταση των χώρων πρασίνου καθώς επίσης για εγκατάσταση και άλλων απαραίτητων υποδομών για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις – δραστηριότητες. Βέβαια τον τελευταίο μήνα των εκλογών θα ακούσουμε πολλά παράδοξα όπως τον κ. Πέγκα να διεκδικεί τάχα μητροπολιτικό πάρκο και μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και του Γ’ ΣΣ, ποιος ο κ. Πέγκας που ως αντιδήμαρχος του κ. Μπουτάρη και ψήφισε και υπερασπίστηκε την παράδοση του τελευταίου ελεύθερου χώρου της πόλης στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως άλλωστε και πολλοί υποψήφιοί του στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι του κ. Αγγελούδη.

Φίλες και φίλοι,

Απέναντι στην πολιτική που οδηγεί τμήματα του λαού μας στην συντηρητικοποίηση, σε θεωρίες συνωμοσίας εποχών Μεσαίωνα, στην στοχοποίηση του διπλανού μας επειδή έχει διαφορετικό χρώμα, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό, απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις που πρεσβεύουν τουλάχιστον 3 ψηφοδέλτια στο Δήμο μας ποια μπορεί να είναι η απάντηση;

Μήπως μπορεί να είναι η παράταξη της ΝΔ του νυν δημάρχου κ. Ζέρβα που επέλεξε προχτές στην κεντρική του προεκλογική ομιλία να ανεβάσει ψηλά στην ατζέντα τον δήθεν πατριωτισμό του κλείνοντας το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους για τον δεύτερο ακόμα και για τον πρώτο γύρο;

Δύσκολα μάλλον ….

Μήπως μπορεί να είναι η δήθεν προοδευτική παράταξη του κ. Πέγκα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα έπρεπε πρώτα να μας εξηγήσει πως γίνεται ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνυπάρχουν στην ίδια παράταξη με στέλεχος (τρεις φορές υποψήφια βουλευτή) της Δημιουργίας Ξανά του γνωστού Θάνου Τζήμερου. Να μας εξηγήσουν πως η παράταξή τους «Θεσσαλονίκη για Όλους» είναι πραγματικά για όλους όταν η συγκεκριμένη υποψήφιά τους δηλώνειδικαιωμένη από τον Πορτοσάλτε για τη θέση της για κλειστά κέντρα μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά (Μακρόνησο και Γυάρο), όταν φωτογραφίζεται με ταμπελίτσα : Κανένα προνόμιο στους λαθρομετανάστες. Μάλλον οι κατατρεγμένοι μετανάστες και πρόσφυγες δεν είναι στους Όλους της παράταξης του κ. Πέγκα. Η δήθεν αριστερή, προοδευτική παράταξη Πέγκα – ΣΥΡΙΖΑ πως έχει υποψήφια μια κυρία που δηλώνει ότι ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας παρανοϊκός δικτάτορας, ένας αμετανόητος φασίστας που επέβαλε στο λαό του 60 χρόνια στυγνής καταπίεσης;

Αλήθεια τόσο χαμηλά για να ψαρέψετε ψήφους στα θολά νερά της άκρας δεξιάς παίζοντας το δήθεν πατριώτες, πάλι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ξανά τα ίδια;

Λοιπόν για να τελειώνουμε με τα ανέκδοτα ο λαός της πόλης, οι μαθητές και καθηγητές στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στην Τούμπα κ.α. ξέρουν καλά ποιος μπήκε εμπόδιο στους φασίστες και τους ναζί σε αυτήν την πόλη, ποιος τους έστειλε πάλι πίσω στις τρύπες τους και παλεύει καθημερινά σε κάθε χώρο να απομονωθούν από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία. Ήμασταν όλοι εμείς οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους αγωνιστές, προοδευτικούς, αντιφασίστες.

Γιατί τέλος πραγματικά πατριωτικό για το λαό της πόλης μας είναι ότι απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που μας ενέπλεξε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία βρέθηκαν μόνο οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο με τις θέσεις μας αλλά και έμπρακτα. Όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής διαδήλωσης στις 6 Απριλίου του 2022, όπου συνδικαλιστές, απεργοί και φοιτητές ανάμεσά τους δύο μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ στείλαμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε το λιμάνι της πόλης μας να γίνεται πέρασμα για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και για τα όπλα τους, παρά την άγρια καταστολή. Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι τότε στους απεργιακούς αγώνες, στους αγώνες για να κλείσει το Νατοϊκό Στρατηγείο; Στην καλύτερη στον καναπέ του σπιτιού τους, ή για καφέ στο αμερικάνικο προξενείο.

Φίλες και φίλοι,

Απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και απέναντι στο αντιλαϊκό μέτωπο των 3 (Ζέρβα, Πέγκα, Αγγελούδη) δεν μπορεί να βρεθούν όσοι με θολό πρόγραμμα διαχειριστικών προτάσεων, δεν αγγίζουν τον πυρήνα της πολιτικής του κεφαλαίου στην πόλη μας. Δεν μπορούν να βρεθούν δυνάμεις που από τη μια θαυμάζουν “την κληρονομιά του κυρ Γιάννη (Μπουτάρη)”, αλλά εχθρεύονται και συκοφαντούν τη γνήσια φιλολαϊκή πολιτική του συντρόφου Πελετίδη και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο λαός μας θα χρειαστεί μια ισχυρή, πραγματική εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση και στο Δήμο Θεσσαλονίκης που θα διεκδικήσει μαχητικά :

Χρηματοδότηση από το κράτος, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Κατάργηση και γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση χαρατσιών, όπως αυτού της ελεγχόμενης στάθμευσης

Δημιουργία ελεύθερων χώρου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών

Άμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών του δήμου

Ενίσχυση όλων των υποδομών υγείας από την κυβέρνηση

Γιατί για μας όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Δήμος είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, η στήριξή του για να μπορεί να παίρνει «ανάσες» και ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Γι αυτό αυτές τις λίγες μέρες, αλλά πολλές ώρες που απέμειναν όλοι οι υποψήφιοι, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, να φτάσει το μήνυμά μας και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης της νεολαίας για να κοκκινίσουν οι κάλπες στις 8 Οκτώβρη από τα γαρύφαλλα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της ανατροπής.

Με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, που είναι τα μόνα που έχουν υποψήφιους ανθρώπους που δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά στο τικ-τοκ ένα μήνα πριν τις εκλογές και μετά θα εμφανιστούν ξανά μετά από 5 χρόνια. Ήταν, είναι και θα είναι εδώ. Γιατί στα ψηφοδέλτια μας έχουμε δοκιμασμένους αγωνιστές, συνδικαλιστές σε χώρους δουλειάς που τα παράσημα στο βιογραφικό τους είναι δεκάδες απεργίες, διώξεις, απολύσεις. Έχουμε παιδιά του μεροκάματου στον επισιτισμό και στα ξενοδοχεία απέναντι στους μεγαλοξενοδόχους που φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων παρατάξεων. Έχουμε εργαζόμενους στην Hellenic Train που μπήκαν μπροστά για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Γονείς που δίνουν μάχες μέσα στις ενώσεις γονέων, αγωνιστές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα παιδιά μας να περπατούν με ψηλά το κεφάλι, μάχιμους δικηγόρους που υπερασπίζονται απεργούς συνδικαλιστές και τα λαϊκά σπίτια από τα κοράκια των funds. Ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού. Νέους φοιτητές που παλεύουν για το πανεπιστήμιο και τη μόρφωση που έχουν ανάγκη.

Έχουμε όλους αυτούς που μπορείς να εμπιστευτείς ότι δεν θα σε προδώσουν. Γιατί πιστεύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Γιατί εμείς και θέλουμε και μπορούμε και ξέρουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών την επόμενη μέρα σε σύγκρουση με τα κέρδη των λίγων.