ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης στην τεχνική υπηρεσία στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, της υπηρεσίας καθαριότητας στο εργοτάξιο Αγίων Πάντων και των υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θρασύβουλο Αμαξόπουλο, Γαβριήλ Ανδρονικίδη, Σοφία Πατάκου και Αθανασία Καλύβα.

Η συζήτηση ξεκίνησε για το συνταξιοδοτικό με αφορμή αστεϊσμούς των εργαζομένων πως «δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ», με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες στα αστικά κόμματα και τις τοπικές διοικήσεις που ακολουθούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις καιαποφάσεις της ΕΕ οι οποίες μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας και αποσκοπούν στο να οδηγήσουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα προς την ιδιωτική ασφάλιση. Ανέφερε πως τον ίδιο ζήλο δείχνουν στην πραγματοποίηση και άλλης στόχευσης της ΕΕ, δηλαδή την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ειδικά στις δημόσιες υπηρεσίες και δομές, ώστε μέσω της εμπορευματοποίησής τους να μετατραπούν σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες.

«Εργαζόμενοι και δημότες έχουν πλέον πλούσια πείρα από την διεύρυνση της εργολαβίας στους δήμους, η οποία μείωσε το μόνιμο προσωπικό στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου από 350 σε 35 εργαζόμενους ενώ παράλληλα οδήγησε σε αύξηση των δημοτικών φόρων. Τα ίδια αποτελέσματα είχε και η παράδοση σε εργολάβους του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)», σημείωσε.

Ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως παθολόγων, παιδιάτρων και γυναικολόγων στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής, ενώ παράλληλα προειδοποίησε τους εργαζόμενους πως η διαδικασία της αξιολόγησης θα αξιοποιηθεί ως «δούρειος ίππος» από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές για νέες απολύσεις.

Κάλεσε σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις των δομών, της ανάληψης έργων και υπηρεσιών του δήμου από εργολάβους και ΜΚΟ, καθώς οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα έχουν ενιαία γραμμή και σε αυτό το ζήτημα, με παράδειγμα τον Νίκο Ταχιάο της ΝΔ ο οποίος στηρίζει την ιδιωτικοποίηση τους και την Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία τάχθηκε υπέρ της ανάληψης της καθαριότητας από ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην σπαταλήσουν ψήφους στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με κριτήριο τυχόν προσωπικές σχέσεις με τους υποψηφίους. Να πάνε στην κάλπη αξιοποιώντας την πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους, όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ, αλλά και την στάση άλλων κομμουνιστών δημάρχων οι οποίοι στήριξαν τους εργαζόμενους των δήμων τους ακόμα και απέναντι στον κυβερνητικό και δικαστικό εκβιασμό, αποδεικνύοντας πως οι κομμουνιστές θέλουν και μπορούν να διοικήσουν υπέρ του λαού.