Σ. Αβραμόπουλος: «Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι η δυνατή φωνή για τις ανάγκες των πολλών»

Στο δίλημμα τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές μας, επιλέγουμε τις ζωές μας, ξεκαθάρισε από το Κιλκίς ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» χαιρετίζοντας σε συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης παρουσιάστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Κιλκίς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς με επικεφαλής τον Κώστα Τσαουσίδη υποψήφιο Δήμαρχο.

«Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι η δυνατή φωνή για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», σημείωσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος. «Η δυνατή φωνή των μαχόμενων υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, για να σώσουμε ότι σώζεται, να διεκδικήσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση, νέες υποδομές, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και των νοσοκομειακών μονάδων της Π.Ε Κιλκίς» (δείτε βίντεο εδώ).

Σχολίασε τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις τις Περιφέρειας για τάχα βελτίωση του Νοσοκομείου από προγράμματα του ΕΣΠΑ λέγοντας ότι «αποτελούν μπαλώματα και το απαραίτητο συμπλήρωμα σε μια εγκληματική πολιτική στον τομέα της υγείας που οδηγεί σε αδιέξοδα το λαό και τους υγειονομικούς που έχει προσυπογράψει».

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στάθηκε και στην άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ «που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πιο ειδικά στην ΠΕ Κιλκίς το μπαράζ τεράστιων έργων φωτοβολταικών και ανεμογεννητριών, οδηγεί σε αλλαγές χρήσης με σοβαρή επίδραση στην αγροτοκτηνοτροφία και τη διατροφική επάρκεια της χώρας, τη μετατροπή της υπαίθρου και των ορεινών όγκων σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής ενέργειας.

Έχουν εγκριθεί έργα μεγαλύτερα σε έκταση από ολόκληρους οικισμούς! Έργα μέσα σε προστατευόμενες υποτίθεται περιοχές! Στην Επιτροπή Ανάπτυξης έχει στηθεί γραμμή παραγωγής θετικών γνωμοδοτήσεων για χρυσοφόρες μπίζνες στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος».

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στηλίτευσε τις εγκληματικές όπως τις χαρακτήρισε  ευθύνες «όλων τους που τόσα χρόνια δεν έχει φτιαχτεί σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στο τμήμα της ΠΑΘΕ Χαλάστρα – Εύζωνοι και τώρα προκρίνεται απλά μια αναβάθμιση κάποιων τμημάτων αν και οπότε το αποφασίσει ο νικητής του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.  Η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κιλκίς είναι ένα ακόμα γεφύρι της Άρτας στην ΠΚΜ και έχουν ευθύνη όλοι όσοι κυβέρνησαν, οι διοικήσεις σε τοπικό επίπεδο για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία. Όσον αφορά στο υπόλοιπο δίκτυο στην πραγματικότητα τα λεφτά που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού της Περιφέρειας δεν επαρκούν για τη συντήρηση του. Και όσα δίνονται θα μπορούσαν να καλύψουν περισσότερες ανάγκες αν δεν πήγαιναν όλα σε εργολάβους, ενώ υπάρχουν και παρεμβάσεις που καθυστερούν χαρακτηριστικά. Διεκδικούμε όμως και σύγχρονη και ασφαλή σιδηροδρομική σύνδεση όλης της Π.Ε με τη Θεσσαλονίκη με τακτικά δρομολόγια και φθηνό εισιτήριο σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση».

Τέλος ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αποκάλυψε με συγκεκριμένα στοιχεία τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης και ευρωπαϊκών κονδυλίων, από τα οποία ωφελούνται υποτίθεται όλοι, του αναπτυξιακού σχεδίου του κεφαλαίου που εκτός των άλλων υποστηρίζεται και από το περιφερειακό ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται ο εκάστοτε περιφερειάρχης χωρίς καν ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου.«Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «ναι ή όχι στην ανάπτυξη» αλλά «ανάπτυξη για ποιον», για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλες επιχειρήσεις ή για το λαό;»

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Τσαουσίδης υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Όπως είπε «στις 8 του Οκτώβρη πρέπει να ορθώσουμε φράγματα στην εγκληματική πολιτική που μας πνίγει, μας καίει, μας μαυρίζει την ψυχή! Είναι η ώρα τα κόκκινα γαρίφαλα να ανθίσουν εκλέγοντας περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, πιο πολλούς λαϊκούς αγωνιστές στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Γιατί η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής μαζί με το ΚΚΕ».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επίσης και οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο:

Θεόδωρος Αθανασιάδης, υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κιλκίς. Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ ΤΚΜ, μέλος ΝΕ ΤΕΕ Κιλκίς, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.

Παρθένα (Μέμα), Τεμεκενίδου, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΑΕΔ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων και της Κίνησης Γυναικών Παντελεήμονα. Μέλος του Ελληνικού Φεμινιστικού Δικτύου «Τελέσιλλα» και της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών. Υπήρξε συνδικαλίστρια όλα τα χρόνια του εργασιακού της βίου. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Αγροοικολογία. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Πόλις» στο Κιλκίς.

Γιάννης Φαχουρίδης, αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κιλκίς από το 2002, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Νομού Κιλκίς. Σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς και εκλεγμένος στην αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Κωνσταντίνος Χαλίτσιος, φαρμακοποιός. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς από το 1986 έως το 1990. Επίσης νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς την τετραετία 2006-2010. Υπήρξε επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων, υποψήφιος νομάρχης και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς καθώς και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ειρήνη Χατζή, αγρότισσα, παραγωγός, μέλος του ΔΣ Σωματείου Λαϊκών Αγορών Κιλκίς. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Κιλκίς και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).