Για την στάση της Διοίκησης της ΠΚΜ απέναντι στα δίκαια αιτήματα μόνιμων και συμβασιούχων υπαλλήλων της

Δεν μας κάνει εντύπωση, η απαξιωτική στάση της Διοίκησης της Π.Κ.Μ προς τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, στην πρόσφατη συνεδρίαση (14/10) του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα:

  • Οι συμβασιούχοι με προγράμματα ΟΑΕΔ που εργάζονται, για ορισμένο χρόνο, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είχαν ζητήσει εγγράφως (μάλιστα ακόμα και πριν από την προηγούμενη συνεδρίαση) από  τη Διοίκηση να συζητηθεί το αίτημα τους για παράταση της σύμβασης εργασίας τους. Παρά το ότι, σε ερώτημα των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε δεσμευτεί ο Πρόεδρος του Π.Σ. ότι θα το εντάξει ως θέμα στην επόμενη  συνεδρίαση, αυτή η δέσμευση δεν υλοποιήθηκε.
  • Οι εργαζόμενοι στις Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν καταθέσει υπόμνημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την τραγική υποστελέχωση στις υπηρεσίες τους και το μεγάλο πρόβλημα  ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών που συχνά αντιμετωπίζουν (με αφορμή καταδικαστικές αποφάσεις συναδέλφου τους). Η «Λαϊκή Συσπείρωση», για το συγκεκριμένο θέμα, είχε καταθέσει εμπρόθεσμα, με βάση τον κανονισμό, σχετική Επερώτηση, η οποία όμως δε συζητήθηκε με ευθύνη της Διοίκησης Τζιτζικώστα.

Στην αρχή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού τα δύο επείγοντα και κρίσιμα ζητήματα δεν είχαν συμπεριληφθεί ως θέματα, δόθηκε προσχηματικά ο λόγος στους εργαζόμενους  για 2 λεπτά μαζί με μία αόριστη απάντηση ότι θα αποσταλούν επιστολές στα Υπουργεία για τα θέματά τους. Δεν δόθηκε ο λόγος στο Σώμα  ώστε να διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για τις ανάγκες και τα αιτήματα των εργαζόμενων, αλλά και να διατυπωθεί με σαφήνεια και  ολοκληρωμένα η στάση και των υπολοίπων παρατάξεων.

Η συγκεκριμένη στάση της Περιφερειακής αρχής, που είναι σίγουρα βολική για ορισμένες παρατάξεις, είναι πολιτική επιλογή, καθώς συντάσσεται με την πολιτική της Ε.Ε, που υιοθετούν και υλοποιούν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις, υπέρ των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Ακόμα συντάσσεται με την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών με στόχο ένα μικρό “ευέλικτο επιτελικό κράτος”, στην υπηρεσία πάντα των επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας επί της ουσίας, για τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων σε αυτές.

Επισημαίνουμε ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στην Περιφέρεια (μόνιμων και συμβασιούχων) και ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία την τραγική υποστελέχωση και  υποχρηματοδότηση των Υπηρεσιών της, η οποία εκτός των άλλων δημιουργεί προβλήματα συνολικά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας.