Σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία

Μετά από παλινωδίες, η Διοίκηση της ΠΚΜ, στη πρόσφατη συνεδρίαση (14/10) του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.), δέχτηκε τελικά την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της εισβολής των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, χωρίς βέβαια να γίνει και η αναγκαία και αναμενόμενη συζήτηση για ένα τέτοιο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα.

Στο εκδοθέν ψήφισμα αποτυπώθηκε η συμπόρευση των εκπροσώπων στο (Π.Σ.), της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των Οικολόγων, στην συγκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ που επί της ουσίας έδωσαν το πράσινο φως για την εισβολή. Ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, απουσιάζει κάθε αναφορά στις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων (της σημερινής αλλά και προηγούμενων) που συμμετέχουν στη γενικότερη αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, έχοντας μετατρέψει τη χώρα μας σε προπύργιο του ΝΑΤΟ και «γεωπολιτικό μεντεσέ» των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταδικάζοντας απερίφραστα την εισβολή και εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την υποκρισία των προαναφερόμενων παρατάξεων του Π.Σ. κατέθεσαν στα πρακτικά της συνεδρίασης, το ακόλουθο ψήφισμα:

« Καταδικάζουμε  αποφασιστικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας” αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το Διεθνές Δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Διεκδικούμε να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας! ».