Για το «μεγάλο μεταγραφικό παζάρι» υποψηφίων ανάμεσα στους συνδυασμούς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Αν και η ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδος μόλις τελείωσε, οι παρατάξεις Ζέρβα- Πέγκα – Αγγελούδη έχουν βαλθεί να αποδείξουν πόσο μοιάζουν με τις «μεταγραφές» και τους «δανεισμούς» υποψηφίων ανάμεσα στα κόμματα που τους στηρίζουν, αλλά και τους ίδιους τους συνδυασμούς τους.

Στην παράταξη του κ. Ζέρβα παρελαύνουν στελέχη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφανή στελέχη παρατάξεων που αυτοπαρουσιάζονταν ως «ανεξάρτητες» στις εκλογές του 2019, τώρα φιγουράρουν ως υποψήφιοι, αφού όλη την προηγούμενη τετραετία απολάμβαναν πόστα στη δημοτική αρχή. Έτσι έχουμε , όχι έναν, όχι δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά 4 υποψήφιους με «ανεξάρτητους» συνδυασμούς του 2019, που αφού έγιναν αντιδήμαρχοι της διοίκησης Ζέρβα, τώρα είναι υποψήφιοι.

Η δε παράταξη του κ. Αγγελούδη είναι περισσότερο «πολυσυλλεκτική». Στο ίδιο ψηφοδέλτιο χωρούν: ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, o επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ μέχρι σήμερα(!) και μια νυν δημοτική σύμβουλος με την κ. Νοτοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ! Οριακά ανέκδοτο…Τόσες είναι οι διαφορές τους που όλοι αυτοί μαζί χωρούν στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Για να μην συζητήσουμε για τους 6 υποψήφιους που ήταν είτε πρώην είτε νυν εκλεγμένοι με συνδυασμούς της ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η «ανεξάρτητη» παράταξη του κ. Πέγκα καταφέρνει να συνδυάζει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώην υποψήφιους της ΝΔ και να την ολοκληρώνει με μια…μεταγραφή αεροδρομίου: υποψήφια με τον Θ. Τζήμερο σε 3 συνεχείς εκλογικές διαδικασίες φιγουράρει στα ψηφοδέλτια του κ. Πέγκα. Αναρωτιόμαστε μάλιστα , επειδή όπως έχει δηλώσει η ίδια «(…) ο Θ. Τζήμερος με συνεπήρε(…)» , συνεπαίρνουν και τον ίδιο τον κ. Πέγκα οι αντικομμουνιστικές, αντεργατικές, μέχρι και σεξιστικές θέσεις και δηλώσεις του κ. Τζήμερου;

Ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται να μάθει κάτι παραπάνω για τους συνδυασμούς της αντιλαϊκής τριανδρίας, για να καταλάβει ότι όχι μόνο τα προγράμματα τους, αλλά ακόμη και η σύνθεση των συνδυασμών τους είναι ίδια και απαράλλαχτη. Με λίγα λόγια ψηφίζεις Πέγκα σου βγαίνει Ζέρβας, ψηφίζεις Αγγελούδη σου βγαίνει Πέγκας κ.ο.κ.

Αλήθεια, μπορεί να αποτελέσει κάποιος από τους τρεις, την αντιπολίτευση που θα χρειαστεί ο λαός της πόλης απέναντι στη νέα δημοτική αρχή;

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, με υποψήφιο τον Βασίλη Τομπουλίδη, θα είναι το αντίπαλο δέος που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις που έχουν ο λαός και οι εργαζόμενοι.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής δεν μπορεί να ψάχνει που πήγε τελικά η ψήφος του.

Στις 8 Οκτώβρη η μόνη ψήφος που δεν παζαρεύεται, είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση.