Δεν πρέπει να περιμένουμε την επόμενη μεγάλη καταστροφή, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη μας

Στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, στο νέο κτίριο στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, περιόδευσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιώργο Χαβατζά, Νατάσα Σταμκοπούλου και Μαργαρίτα Γεωργιάδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκαν η μεγάλη υποστελέχωση των υπηρεσιών, με 400 κενά στο οργανόγραμμα που ήδη πετσοκόπηκε κατά 500 άτομα τα προηγούμενα χρόνια, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους εξαιτίας της έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων, οι δικαστικές εμπλοκές που σχετίζονται με την εργασία τους και καλούνται να τις αντιμετωπίσουν μόνοι τους, με την Περιφέρεια απούσα, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή τους, όπως η έλλειψη βασικών υποδομών και έργων πολιτικής προστασίας.

Οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε σταθερός σύμμαχός τους τα προηγούμενα χρόνια προωθώντας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και παρεμβαίνοντας για ζητήματα και προβλήματα που τους αφορούν, ενώ ανέδειξαν και την ορθότητα των θέσεών της σε μια σειρά ζητήματα που επίμονα κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, όπως η δασοπροστασία, η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, η αντιπυρική προστασία, η προστασία του περιβάλλοντος, κ.α..

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να διαμορφωθεί μια εικονική πραγματικότητα ότι δήθεν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει άλματα στο μέλλον. «Βλέπετε το “άλμα στο μέλλον” με την κατάσταση που ζείτε στις υπηρεσίες, με την ακρίβεια, με το ελλιπές επίπεδο προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος», είπε. Και τόνισε πως στην πραγματικότητα «είναι και άλλα χαμένα χρόνια για την ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης που ζουν οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά», είπε. 

Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή ανέφερε ότι «έχει καταντήσει ένα πολιτικό αφήγημα πίσω από το οποίο κρύβονται όλοι για να δικαιολογήσουν ότι έχουμε δασαρχεία χωρίς δασολόγους, δεν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα, έχουν αφήσει τη Θεσσαλονίκη ανοχύρωτη πόλη αντισεισμικά,δεν κάνουν τίποτα για να περιοριστεί η βιομηχανική ρύπανση που πνίγει ειδικά τη Δυτική Θεσσαλονίκη, κ.α.»

Και τόνισε ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε την επόμενη μεγάλη καταστροφή. Έχουμε δύναμη στα χέρια μας να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε για λύσεις. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” όλα αυτά τα ζητήματα τα έχει σταθερά στην πρώτη γραμμή. Με την ψήφο σας δυναμώστε ακόμη πιο πολύ τη δύναμη που θα είναι πραγματικά σταθερή, αξιόπιστη, μαχητική αντιπολίτευση στη Διοίκηση και σύμμαχος των εργαζομένων».