Η εκλογική διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στις εκλογές του Ιουνίου, ο λαός μας έκανε ένα πρώτο βήμα μπροστά. Ενίσχυσε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Με +2,5%, αναδεικνύοντας το 3ο κόμμα στην Αττική και στην Ά Θεσσαλονίκης, 3ο κόμμα ξανά στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τώρα, στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου έχουμε μια ευκαιρία. Αυτό το βήμα να συνεχιστεί .

Να γίνει το επόμενο !

Να ενισχυθούν σημαντικά τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” παντού!

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με υποψήφιο τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με υποψήφιο τον Βασίλη Τομπουλίδη.

 

Πιο πολλοί κομμουνιστές και αγωνιστές εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημαίνει περισσότερες φωνές υπεράσπισης για το λαό μας.

Πιο πολλές δημοτικές αρχές στα χέρια των κομμουνιστών, δυναμώνουν τη φωνή διεκδίκησης του λαού, την ελπίδα και την αισιοδοξία μας. Γιατί απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, δεν χωρά αναμονή και περίοδος χάριτος.

Χρειάζονται μεγάλοι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται.

 

Τώρα μπορεί να δυναμώσει και στο Δήμο Θεσσαλονίκης το ρεύμα αμφισβήτησης, που θα ενισχύσει τη διεκδίκηση για:

  • Χρηματοδότηση από το κράτος, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος. Για να στελεχωθούν άμεσα κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, του πρασίνου και άλλες.
  • Ενίσχυση του οργανισμού καθαριότητας, με προσωπικό και απαραίτητη υποδομή, M.A.Π.. Για να μην περπατάμε σε μια πόλη που γίνεται επικίνδυνη για την υγεία του λαού. Για να μην θρηνήσουμε θύματα από τα συνεχή εργατικά “ατυχήματα”.
  • Ανακούφιση των εργαζομένων, ανέργων και των μικρών επαγγελματιών της πόλης. Κατάργηση και γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση χαρατσιών, όπως αυτού της ελεγχόμενης στάθμευσης για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
  • Δημιουργία ελεύθερων χώρου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Μετατροπή της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο, σε σημαντικό χώρο ανάσα για όλη την πόλη. Την προστασία και φροντίδα του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης, του Σεϊχ Σου. Τη διατήρηση και παραπέρα ανάδειξη της Νέας Παραλίας, ως χώρου αναψυχής για τους Θεσσαλονίκεις, μακριά από τη μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Δημιουργία φθηνής λαϊκής και φοιτητικής στέγης, απαραίτητων δομών, χώρων άθλησης και πολιτισμού, με την αξιοποίηση των 125 αδιάθετων ακινήτων του Δήμου για
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Για να απαλλαγούν τα παιδιά μας από την ντροπιαστική, επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική κατάσταση των κοντέινερ και των kibo. Για να λυθούν σημαντικά προβλήματα σχολείων, όπως στο 5ο Γενικό Λύκειο ή στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο.
  • Αντισεισμικό έλεγχο και αναβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας όλων των υφιστάμενων σχολικών και δημοτικών κτιρίων που έχουν κατασκευαστεί με βάση παλαιότερες προδιαγραφές και κανονισμούς. Επικαιροποίηση με βάση όλα τα νέα δεδομένα των σχεδίων εκτάκτων αναγκών, ενίσχυση της πολιτικής προστασία σε όλα τα επίπεδα.
  • Απαραίτητη αντιπλημμυρική προστασία, ορθή διαχείριση των ομβρίων, σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Απέναντι στην προσπάθεια περεταίρω εμπορευματοποίησης του νερού και ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, για νερό πραγματικό κοινωνικό αγαθό.
  • Άμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες με ενίσχυση των γραμμών, σύγχρονα λεωφορεία, οδηγούς, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου.
  • Ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του ΜΕΤΡΟ και της επέκτασης προς Καλαμαριά χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Να μην παραχωρηθεί η λειτουργία και συντήρηση σε ιδιώτες, να μην χρυσοπληρώνουμε τη λειτουργία του με ακριβά εισιτήρια και υψηλή φορολογία. Για άμεση δρομολόγηση απαραίτητων επεκτάσεων.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του δήμου, με δημιουργία νέων γηπέδων, για την κάλυψη όλων των αναγκών άθλησης των δημοτών και των δεκάδων αθλητικών σωματείων.
  • Ενίσχυση όλων των υποδομών υγείας από την κυβέρνηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος μέσα στην πανδημία.

 

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επί 4 χρόνια βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, στην πρώτη γραμμή σε κάθε κρίσιμη στιγμή:

  • Στις μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, ενάντια στην εντατικοποίηση και στην κατάργηση του 8ωρου και της Κυριακάτικης αργίας. Βρέθηκαν στις απεργιακές φρουρές των εργατών της Μαλαματίνα. Μαζί με τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου.
  • Στα εργατικά – λαϊκά σπιτια που κινδύνευαν από τα κοράκια των funds. Για να μην χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι.
  • Στις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών του ΑΠΘ, των μαθητών, για δωρεάν παιδεία και σπουδές. Απέναντι στην καταστολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
  • Στους δρόμους που έγιναν ποτάμια οργής και αγώνα απέναντι στο έγκλημα των Τεμπών.

 

Αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρέπει και μπορούν τώρα να γίνουν πιο πολλοί.

Γιατί η αλλαγή πορείας που χρειάζεται ο λαός της Θεσσαλονίκης απαιτεί σύγκρουση:

 

  • Με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μετατρέπει σε εμπορεύματα τις λαϊκές ανάγκες, που θεωρεί “μη επιλέξιμες δαπάνες” τις ανάγκες των πολλών, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων.
  • Με τη συμμετοχή της χώρας μας στα Νατοϊκά σχέδια, που μετατρέπουν την πόλη μας σε αμερικανο- Νατοϊκό ορμητήριο, ειδικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, βάζοντας μας σε μεγάλους κινδύνους.
  • Με την πολιτική και της επόμενης δημοτικής αρχής που είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην εξειδίκευση της πολιτικής της κυβέρνησης στο Δήμο και στην ικανοποίηση των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Την επόμενη μέρα  οι εργαζόμενοι, η νεολαία αυτής της πόλης θα βρουν απεναντί τους όχι σύσσωμες τις παρατάξεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για όσους σήμερα αυτοπαρουσιάζονται ως “ανεξάρτητοι”, αλλά είναι γνωστοί για τις απόψεις τους και το παρελθόν τους, στοιχίζονται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια ανεξαρτήτως διοίκησης ,υπάρχει πείρα,  όλοι μαζί:

  • Ανέχθηκαν και συνέχισαν την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης.
  • Συμφώνησαν στην παραχώρηση κρίσιμων υποδομών για τα Νατοϊκά Σχέδια.
  • Έχουν κοινή ευθύνη για τις τραγικές ελλείψεις σε σχολικές υποδομές και κτίρια.
  • Σχεδίασαν την εμπορευματοποίηση της γής και την παράδοση φιλέτων της πόλης στα επιχειρηματικά σχέδια, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΔΕΘ.
  • Έθεσαν ως στόχο την “τουριστικοποίηση” του κέντρου της πόλης, που δημιούργησε νέα άνοδο στις τιμές των ακινήτων, στα ενοίκια, κυριαρχία της βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε μεγάλες περιοχές του κέντρου.

 

Απέναντι τους ο λαός μας θα χρειαστεί μια ισχυρή, εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Που θα ενώνει τον αγώνα της με το μαζικό εργατικό κίνημα και τις διεκδηκίσεις των σωματείων.

Που θα είναι μια δύναμη κρούσης για το λαό μαζί με τους βουλευτές του ΚΚΕ στην πόλη μας.

Θα χρειαστεί νέες δυνάμεις που θα βρεθούν από την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καλύτερη ζωή.

Γιατί τα προβλήματα της πόλης μας ενώνονται με ένα κοινό νήμα με τις ίδιες αιτίες που κρατούν χαμηλούς τους μισθούς, που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, που αυξάνουν τις τιμές σε βασικά λαϊκά αγαθά.

Προέρχονται από ένα σύστημα, που δημιουργεί στις ζωές μας ένα ασφυκτικό πλαίσιο επιβίωσης, μεγάλα αδιέξοδα και αμφιβολίες.

Το δίλημμα που τέθηκε εκκωφαντικά τον Μάρτη του 2023, ειναι διαρκώ εδώ:

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

 

Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που είναι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση επιλέγουμε να παλέψουμε για τις ζωές μας.

Η επόμενη μέρα των εκλογών του Ιούνη το επιβεβαίωσε.

Πιο πολλοί εκλεγμένοι κομμουνιστές και υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημαίνει

πιο δυνατός ο λαός!

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση.

Εκλέγουμε περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Θεσσαλονίκης.