ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Σ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε περιοδεία στον Πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Τον συνόδευσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Βικέντιος Αντωνάκης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την περιοχή της Καλαμαριάς Δαμιανός Παπαδόπουλος, Ελένη Μπακιρλή, Δελιγκά Τιτίκα, Μελανεφίδου Σόνια και Εξαδακτύλου Σοφία.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, συζήτησε τους προβληματισμούς τους και τους κάλεσε στις επερχόμενες εκλογές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Στην περιοδεία μοιράστηκε και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το απόγευμα, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Νατζμέ, Μιχάλη Μπέλλα και Θανάση Σγούρο, όπου συζήτησαν με τον κόσμο την ανακοίνωση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε δήλωση του, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος σημείωσε: «Τιμάμε σήμερα την ημέρα μνήμης για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, δεσμευόμαστε να στεκόμαστε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για την “Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων”. Όπως διαχρονικά έχουμε κάνει, συνεχίζουμε να στηρίζουμε στο Ελληνικό κοινοβούλιο και στα Ευρωενωσιακά όργανα ότι ο διωγμός των Ποντίων αποτελεί Γενοκτονία. Η αξιοποίηση της ιστορικής μνήμης από το λαό οφείλει να οδηγεί στην αποκάλυψη της εθνικιστικής ρητορικής, στην εξουδετέρωση του δηλητηρίου του εθνικιστικού μίσους. Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης για ψηφοθηρικούς λόγους, από επιτήδειους αστούς δημαγωγούς και εκπροσώπους των αστικών πολιτικών κομμάτων, της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».