ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μετέφερε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου που εδρεύει στο λιμάνι της πόλης, όπου περιόδευσε σήμερα το πρωί.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στην ανταποδοτική λειτουργία των δήμων και στην επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών τους, σημειώνοντας ότι αποτελεί επιλογή της ΕΕ που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων στους δήμους και τις Περιφέρειες.

Αναφέρθηκε στην υποκρισία ορισμένων υποψηφίων που προεκλογικά εμφανίζονται ως υπερασπιστές των εργαζομένων, αλλά ως δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπουτάρη ψήφιζαν για να φύγουν οι συμβασιούχοι.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν: «Ποιος είναι αυτός ο οποίος έχει την πολιτική και τη διάθεση να πάει κόντρα στις πιέσεις που ασκούνται για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας; Ειδικά όταν συμφωνείς με το γενικό πολιτικό πλαίσιο που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και προέρχεσαι από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ.; Κανένας. Αντίθετα θα γίνουν πρωτομάχοι της ιδιωτικοποίησης», είπε. Και πρόσθεσε: «Το κρίσιμο σήμερα είναι οι εργαζόμενοι να είναι πιο δυνατοί. Με τον αγώνα τους, την παρουσία τους και την παρέμβασή τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με δυνατή τη φωνή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που θα τους πηγαίνει κόντρα, θα ενημερώνει, θα αποκαλύπτει, θα οργανώνει και θα μπλοκάρει μαζί με τους εργαζόμενους αντιλαϊκές αποφάσεις. Γι’ αυτό έχει σημασία να ενισχυθεί παντού το ΚΚΕ και στο δήμο η “Λαϊκή Συσπείρωση”».