«Λαϊκή Συσπείρωση» ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική

«Λαϊκή Συσπείρωση» ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική

Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να ενισχύσουμε το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, το πραγματικό αντίπαλο δέος στον φασισμό και στην ακροδεξιά. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πάρκο των 4 Εποχών στη Νέα Παραλία, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Προέτρεψε με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να «δεχθεί πλήγμα ο αρνητικός συσχετισμός για τον λαό που συνδιαμορφώνεται και από τη διοίκηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και από τις παρατάξεις των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, που στηρίζουν και προωθούν ενεργά και σε αυτό το επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τη στρατηγική για την ενίσχυση της κερδοφορίας των λίγων».

Και εξέφρασε τη δυναμική λέγοντας ότι «μπορούμε να είμαστε 3η δύναμη στο πολεοδομικό συγκρότημα και όσο πιο ψηλά γίνεται στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας».

Παρουσίασε ορισμένες από τις προτεραιότητες, τις διεκδικήσεις και προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν η δυνατή φωνή των εργαζομένων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας, για στήριξη των ανέργων, για προσλήψεις, για μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, μέτρα ανακούφισης των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, για ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με αξιοπρεπείς κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, για ολοκληρωμένη κάλυψη της παραγωγής από φυσικές καταστροφές και αρρώστιες.

Ο Σ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στα έργα και τις υποδομές που λείπουν από την ΠΕ Θεσσαλονίκης, μίλησε για «μια ακόμα χαμένη τετραετία για την ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης για την κοινωνική πλειοψηφία στην Περιφέρεια».

Πρόσθεσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται με το σταγονόμετρο, καθυστερούν, ελάχιστα χρήματα δίνονται από το ΠΕΠ και τον κρατικό προϋπολογισμό. Η αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο και αναβάθμιση του επιπέδου της αντισεισμικής ασφάλειας δεν προχωρά. Σε ό,τι αφορά την αντιπυρική προστασία έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, τονίζοντας ότι απαιτούνται άμεσα προσλήψεις και χρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας, της Πυροσβεστικής, αναβάθμιση του επιπέδου πυροπροστασίας και οικολογική αναβάθμιση του Σέιχ Σου.

Ανέφερε ακόμα ότι στις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται απαραίτητα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων, έτσι ώστε να περιοριστεί καταρχάς η βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία στα δυτικά της πόλης από το διυλιστήριο και άλλες μονάδες. Να μην προχωρήσει η καύση επικίνδυνων αποβλήτων μέσα στη ΒΙΠΕ της Σίνδου όπου δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμματογενών καυσίμων. Να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, να μην προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων.

Επιπλέον ο Σ. Αβραμόπουλος είπε ότι «αγωνιζόμαστε να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια».

Οσον αφορά την ΕΥΑΘ, σημείωσε ότι «η λειτουργία της με κριτήριο το κέρδος ευθύνεται για την κακή κατάσταση του δικτύου και τις συχνές βλάβες, τις καθυστερήσεις σε αναγκαία έργα που δεν χωράνε στα επενδυτικά πλάνα, τον εργασιακό μεσαίωνα που εφαρμόζει με εργολαβίες και “ελαστικές” σχέσεις απασχόλησης».

Σε ό,τι αφορά τα συγκοινωνιακά έργα ανέφερε ότι «για το περιβόητο flyover ήμασταν οι μόνοι που αναδείξαμε εξαρχής στη Μητροπολιτική Επιτροπή από το 2021 ολοκληρωμένα τα προβλήματα που προκύπτουν από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και τρόπο υλοποίησης. Την οικονομική επιβάρυνση του λαού μας από ένα ακόμα χρυσοπληρωμένο έργο. Αναδείξαμε την απουσία ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, εξέτασης όλων των εναλλακτικών αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες».

«Ζήτημα πρώτης γραμμής για εμάς», πρόσθεσε, «είναι να ολοκληρωθούν άμεσα η κεντρική γραμμή του μετρό και η επέκταση προς Καλαμαριά και οι επεκτάσεις προς τα Δυτικά και την Τούμπα και τις όμορες περιοχές του δήμου Πυλαίας και ταυτόχρονα να μην τα χρυσοπληρώνουμε άμεσα και έμμεσα με την πολλαπλή φορολογία, τα ακριβά εισιτήρια. Επεκτάσεις που έπρεπε να είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από χρόνια και πρέπει να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι σε 10 και 20 χρόνια. Είμαστε αντίθετοι στην παράδοση της λειτουργίας του στους ιδιωτικούς ομίλους που θα επιφέρει και μεγαλύτερο κόστος για τον λαό.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε άμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες με ενίσχυση των γραμμών, προσλήψεις οδηγών, σύγχρονα λεωφορεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου, μέτρα επιδότησης του κόστους για τη μεταφορά των εργαζομένων από και προς τη δουλειά. Ακόμα, έργα για την ανάπτυξη των υποδομών Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, χωρίς ΣΔΙΤ που αποδεδειγμένα κοστίζουν αρκετά πάνω από τον συμβατικό τρόπο δημοπράτησης και κατασκευής που και αυτόν τον χρυσοπληρώνουμε».

Ο Σ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης και διεύρυνσης των όποιων ελεύθερων χώρων, αξιοποίησης και απομάκρυνσης στρατοπέδων από τον αστικό ιστό. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου «Π. Μελά» με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, να αποδοθεί το στρατόπεδο «Κόδρα» στον λαό της Καλαμαριάς και ευρύτερα, και το παραλιακό μέτωπο της περιοχής να αναβαθμιστεί προς όφελος του λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων. Για την ανάπλαση της ΔΕΘ τόνισε ότι «διεκδικούμε να ανατραπεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο, να μη χαθεί η ευκαιρία να αναπλαστεί η ευρύτερη περιοχή της ΔΕΘ με τη διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου και υποδομών για αναψυχή, Πολιτισμό και Αθλητισμό».

Ανέδειξε ότι την περίοδο 2019 -2023 άνοιξε η ψαλίδα ανάμεσα στο πώς μπορούν να ζουν οι εργαζόμενοι και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και στο πώς ζουν.

Και τόνισε ότι «η Διοίκηση Τζιτζικώστα – ΝΔ, παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων κομμάτων, εθνικιστικών και φασιστικών μορφωμάτων είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε όλες τις πλευρές της ζωής της η κοινωνική πλειοψηφία στην περιοχή μας». Και ταυτόχρονα «στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του λιμανιού της, σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και άρα σε μαγνήτη κινδύνων για το λαό της περιοχής».

Τέλος, παρουσιάζοντας το αποτύπωμα από την προώθηση του αναπτυξιακού σχεδίου του κεφαλαίου που στηρίζεται και από τα κονδύλια του ΠΕΠ το οποίο διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Περιφερειάρχης χωρίς καμιά εμπλοκή ούτε καν ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου και το ποιος κερδίζει συγκεκριμένα από το επιτελικό αστικό κράτος στο περιφερειακό του επίπεδο και από τη λεγόμενη «πολυεπίπεδη» διακυβέρνηση, ανέφερε:

«Η ανάπτυξη ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών προχωράει ταυτόχρονα με την λεγόμενη «απελευθέρωση» και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση (ενέργεια, ΟΛΘ, αεροδρόμιο Μακεδονία, Εγνατία Οδός) και όχι μόνο δεν εξασφαλίζει φθηνή ενέργεια και μετακίνηση για το λαό, αλλά έρχεται μαζί με την αύξηση της ενεργειακής φτώχειας, χειρότερους όρους δουλειάς, τα πανάκριβα διόδια και χαράτσια κάθε είδους. Τα ρεκόρ κερδοφορίας στον κλάδο του τουρισμού, που υποστηρίζονται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά και τον πενιχρό τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας βασίζονται στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας και στους χαμηλούς μισθούς.

Οι επενδύσεις στον κλάδο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών πραγματοποιούνται με κίνητρο το σχετικά φθηνό και εξειδικευμένο προσωπικό, την πρόσβαση στις ερευνητικές υποδομές του ΑΠΘ και του ΕΚΕΤΑ, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, τα «πακέτα» του ψηφιακού μετασχηματισμού που “ξεκοκαλίζουν” μεγάλες επιχειρήσεις και μονοπώλια του κλάδου. Οι εξαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που υποστηρίζονται από τα διάφορα προγράμματα της Περιφέρειας, πάνε πακέτο με την ακρίβεια για τους καταναλωτές και τις χαμηλές τιμές για τους μικρούς παραγωγούς που βρίσκονται πολύ συχνά μπροστά σε αδιέξοδα.

Την ίδια ώρα, η κοινωνική – λαϊκή πλειοψηφία που πληρώνει σε όλη την ΕΕ για να συγκεντρωθούν οι πόροι για τα λεγόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, από τα κονδύλια κεντρικού – περιφερειακού ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης λαμβάνει πραγματικά ψίχουλα. Αυτά κατευθύνονται κυρίως προς την ακραία φτώχεια και τη ληξιπρόθεσμη κατάρτιση (διάφορα voucher και προγράμματα κατάρτισης-απασχόλησης, ληξιπρόθεσμες κοινωνικές υπηρεσίες), ενώ συνοδεύονται από αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, όπως η προώθηση της πιο ευέλικτης εργασίας, η ένταση των πλειστηριασμών, η ανταποδοτικότητα κ.α.

Τα μεγάλα λόγια για “στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας” δεν αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία αυτοαπασχολούμενων και πολύ μικρών επιχειρήσεων που στενάζουν από τη φορολογία και τον ανταγωνισμό, αλλά τις μεγαλύτερες και πιο “δυναμικές| επιχειρήσεις.

Οσα απαραίτητα έργα και υπηρεσίες υλοποιούνται και διαφημίζονται από περιφερειάρχη και δημάρχους (πχ ορισμένα σχολεία, αποσπασματικά έργα πολιτικής προστασίας, έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από δεκαετίες, ορισμένα έργα οδικής ασφάλειας, κ.α) είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα τα χρυσοπληρώνει ο λαός μας προς τις μεγάλες κατασκευαστικές επιχειρήσεις και προμηθευτές αλλά και στους ομίλους που θα αναλάβουν τη συντήρηση και λειτουργία.

Ολα τα παραπάνω αποκαλύπτουν τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης και ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα οποία ωφελούνται υποτίθεται όλοι. Σε κάθε περίπτωση το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «ναι ή όχι στην ανάπτυξη» αλλά «ανάπτυξη για ποιον», για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλες επιχειρήσεις ή για το λαό;»

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση στελεχώνεται από ανθρώπους αγωνιστές, με προσφορά, με αξίες και ιδανικά που δεν έχουν δεσμεύσεις σε συμφέροντα. Με διακριτό το χαρακτηριστικό της ανανέωσης του ψηφοδελτίου – είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από το 35% του ψηφοδελτίου είναι ως 40 ετών – και της παρουσίας ανθρώπων μέσα από τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στο κίνημα των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, στο φοιτητικό κίνημα, στο κίνημα των συνταξιούχων που όλο αυτό το διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη βελτίωση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι υποψήφιοι είναι:

Αβραμόπουλος Σωτήρης, 42 ετών, πολιτικός μηχανικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές». Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αγγελόπουλος Χρίστος, 38 ετών Αυτοαπασχολούμενος μηχανικός εξασφάλισης ποιότητας λογισμικού

Αφεντουλίδου Αλμπάνη Κωνσταντίνα, 30 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, Γραμματέας ΔΣ Συνδικάτου Ιματισμού και Δέρματος.

Βάγιας Νικόλαος, 68 ετών, συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Περιφερειακής διοίκησης παραρτημάτων Κεντρικής Μακεδονίας τηςΠανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και Αντιπρόεδρος κεντρικής διοίκησης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Βασιλειάδης Γιάννης, 29 ετών, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Βελδεμίρη Στεφανία, 50 ετών, εικαστικός (Msc), συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Γαλατιανός Στέλιος, 40 ετών, υπάλληλος ΕΦΚΑ. Οργανωτικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης(ΕΔΟΘ). Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Κ. Μακεδονίας.

Γεωργάκας Παναγιώτης – Μόδεστος, 74 ετών, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρ. Συντονιστής Διευθυντής Ε.Σ.Υ., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών(ΕΣΥΝ)

Γεωργιάδη Ρούλα, 31 ετών, ειδικευόμενη Ψυχιατρικής, μέλος ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών(ΕΣΥΝ)-παράρτημα Θεσσαλονίκης, μέλος πανελλαδικής γραμματείας ΕΣΥΝ

Γεωργιάδου Μαργαρίτα, 46 ετών, Δημόσιος Υπάλληλος Δασολόγος στο Δασαρχείο Λαγκαδα. Μέλος ΔΣ Π.Ε.Δ.Δ.Υ. (Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων) Μέλος ΔΣ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων)

Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος, 50 ετών, αυτοαπασχολούμενος υγειονομικός-Οδοντίατρος.

Ζώκας Νίκος, 66 ετών, Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)& Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό».

Ηλιού Άννα – Μαρία, 24 ετών, φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας κ ΜΜΕ του ΑΠΘ, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής της.

Ιντζές Κωστής, 39 ετών, αυτοαπασχολούμενος στον χώρο της εστίασης.

Ιορδανίδης Σίμος, 32 ετών, εργαζόμενος μηχανικός Λογισμικού. Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ).

Καλαντίδου Σοφία, 59 ετών, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ συνδέσμου συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θες/νίκης «ΗΕΝΟΤΗΤΑ».

Καναράς Θανάσης, 63 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, για χρόνια προπονητής στις Ακαδημίες της ΕΠΣΜ

Καραμήτρου Ειρήνη, 36 ετών, ιδιωτική υπάλληλος. Πρόεδρος Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ).

Καραμπίδου Βούλα, 64 ετών, δημόσιος υπάλληλος στον ΕΦΚΑ, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), πρόεδρος του Ελληνοκουβανικου Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θες/νίκης.

Κατσίμπα Ρηγοπούλου Δάφνη, 66 ετών, Ιατρός ΕΣΥ, Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μέλος της «Αριστερής Συσπείρωσης».

Κόκκαλη Καλαμποκίνη Κωνσταντίνα, 32 ετών, αυτοαπασχολούμενη Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέλος της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτώνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).

Κονδύλης Ηλίας, 49 ετών, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ. Μέλος του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ.

Κουρμούλης Γιάννης, 49 ετών, δημόσιος υπάλληλος. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Κουτσουράς Θανάσης, 43 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδομών και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης.

Κυγιάκης Χρήστος, 34 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος. Αντιπρόεδρος ΔΣ Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Κυριαζίδης Χάρης, 38 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Κ. Μακεδονίας. Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών.

Κυρίτσης Γιώργος, 60 ετών, δικηγόρος, με συμμετοχή σε διάφορα κινήματα.

Λαζαρίδης Φίλιππος, 40 ετών, Διδάκτορας τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, μηχανικός λογισμικού. Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου εργαζομένων BETA CAE SYSTEMS.

Λιαράτσικα Κέλυ, 29 ετών, δικηγόρος. Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Λιθαρής Τάσος, 65 ετών Ελεύθερος επαγγελματίας Φυτωριούχος, δραστηριοποιείται στη Κεντρική Μακεδονία.

Λόγγος Πασχάλης, 53 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος-εργαζόμενος στην ΕΥΑΘ και μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Μακρή Χαρά, 35 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενεργό μέλος της Ομάδας Γυναικών Θέρμης (μέλος της ΟΓΕ) με σημαντική δράση στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο της εμπορίας και διανομής τροφίμων.

Μαμάτας Λευτέρης, 44 ετών, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Ματζουλά Φεβρωνία (Φένια), 32 ετών, αρχιτέκτων μηχανικός εργαζόμενη σε τεχνική εταιρεία.

Μελανεφίδου Σόνια, 59 ετών, δικηγόρος.

Μητσιάκος Γιώργος, 56 ετών, παιδίατρος – νεογνολόγος, καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Μπακιρλή Ελένη, 57 ετών, νοσηλεύτρια. Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ. Μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ & της ΑΔΕΔΥ

Μπαλτίκας Βασίλης, 43 ετών, πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ. Μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Μπότσογλου Κώστας, 54 ετών, αυτοαπασχολούμενος οδηγός ΤΑΞΙ.

Μωυσίδου Σοφία, 60 ετών, λογίστρια.

Νέσση Εύη, χημικός μηχανικός Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Κέντρα Ιδιωτικού Δικαίου.

Νταφόπουλος Δημήτρης, 32 ετών, υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ, αυταπασχολούμενος δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Παπαδόπουλος Δαμιανός, 75 ετών, συνταξιούχος ΟΑΕΕ. Για χρόνια υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος.

Παπαδοπούλου Αναστασία, 27 ετών, πολιτικός μηχανικός, πολιτικός μηχανικός, κάτοχος μεταπτυχιακού στη «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές». Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας Ευόσμου

Παπαδοπούλου Ιωάννα, 32 ετών, υπάλληλος συμβουλευτικής εταιρίας, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και μέλος ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της deloitte.

Παπαδούλη Νεκταρία, 34 ετών, λογίστρια. Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Παρίντα Ηλέκτρα, 32 ετών, Δασκάλα με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ με κατεύθυνση ιστορικο-κοινωνική θεμελίωση της εκπαίδευσης και μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

Πελετίδου Γεωργία, 27ετών, υποψήφια διδάκτορας τμήματος Φυσικής ΑΠΘ και εργαζόμενη σε ερευνητικά προγράμματα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου μη μόνιμων Ερευνητών και Διδασκόντων Θεσσαλονίκης.

Πολυκάρπου Σίσσυ, 53 ετών, εκπαιδευτικός. Γενική Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, μέλος ΔΣ Ε΄ ΕΛΜΕ.

Πρώϊος Γιάννης, 60 ετών Συνταξιούχος Εικαστικός – σκηνογράφος. Μέλος ΔΣ συλλόγου προστασίας Βεγορίτιδας και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt

Ρέβας Βασίλης, 69 ετών, συνταξιούχος οικοδόμος, Πρόεδρος συνδέσμου συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θες/νίκης «ΗΕΝΟΤΗΤΑ» .

Σαμαρτζίδου Μαρία (Μαρίνα), 50 ετών, ιδιωτική υπάλληλος – υπάλληλος ιατρείου.

Σεϊμένης Βασίλης, 62 ετών, Ηθοποιός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μέλος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Σοφιανός Γεώργιος, ελεύθερος επαγγελματίας.

Σταμκοπούλου Νατάσα, 52 ετών, κτηνίατρος, υπάλληλος Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας – γραμματέας ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος, 77 ετών, συνταξιούχος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης.

Ταλέας Νίκος, 57 ετών, μουσικός. Μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Τασιούδης Θανάσης, 58 ετών, νοσηλευτής. Αντιπρόεδρος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Μέλος Γενικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Τασοπούλου Μαρία, 44 ετών, δημόσιος υπάλληλος, καθηγήτρια Γερμανικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ. Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Παιονίας.

Τσαρίδης Νικήτας, 54 ετών, Οδηγός ΟΑΣΘ. Μέλος ΔΣ Συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Τσακλίδης Νίκος, 24 ετών, απόφοιτος της σχολής του ΟΣΕ και εργαζόμενος στην HellenicTrain. Είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του κλαδικού συνδικάτου μετάλλου και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τσιαούσης Κυριάκος, 42 ετών, εργαζόμενος στον Επισιτισμό. Μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αντιπρόεδρος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ).

Τσίντζιλης Γεώργιος, 71 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής. Μέλος ΔΣ ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

Τσουραλάκης Αλέξανδρος, 56 ετών, ιδιώτικος υπάλληλος, γραμματέας του Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας «Η ΕΝΩΣΗ» Σταυρού Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας – Θράκης. Επίσης είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων.

Χαβατζάς Γιώργος, 63 ετών, Περιφερειακός σύμβουλος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

Χαραλαμπίδης Παναγιώτης, 62 ετών, συνταξιούχος δημοσιογράφος. Μέλος του ΓΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Χατζηβαρίτη Φρίτα, 65 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Χοροζίδη Κλεοπάτρα, 53 ετών, δημοτική υπάλληλος στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ). Μέλος ΔΣ ΑΔΕΔΥ.

Ψάλτου Αντωνία, 50 ετών, διοικητική υπάλληλος του ΠΑΜΑΚ, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΜΑΚ και Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)