Περιοδεία σε υπηρεσίες του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης

Περιοδεία σε υπηρεσίες του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Τρίτη 7/5 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θρασύβουλο Αμαξόπουλο, Γαβρίλο Ανδρονικίδη και Πόπη Κωφίδου.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων που κύρια αφορούν τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις συνθήκες που επικρατούν στις υποδομές των υπηρεσιών.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν την καθαρή θέση απέναντι στους επερχόμενους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποιήσεις όχι μόνο  στην καθαριότητα, αλλά σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, όπως προκύπτουν από τις οδηγίες της Ε.Ε. Σχεδιασμούς που πίσω τους στοιχίζονται όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που δεν τους αμφισβητούν, είτε με κομματικό χρίσμα είτε ως ανεξάρτητοι.

Στα πλαίσια αυτά, είναι και παράδοση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιώτη, με τους εργαζόμενους του δήμου να δουλεύουν για την εξασφάλιση των κερδών του, ενώ οι δημότες γίνονται ενοικιαστές της πόλης τους.

Στο ερώτημα των εργαζόμενων «τι θα κάνετε εσείς;». Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει την μάχη για προσλήψεις με νέο προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση με επιστροφή των χρημάτων στους δήμους από την αυξημένη φορολογία των πολιτών και η απομάκρυνση των ιδιωτών, ώστε να παρέχονται έργα και υπηρεσίες φθηνές και ποιοτικές από τους εργαζόμενους του δήμου.

Απέναντι στο θυμό και την απογοήτευση που υπάρχει, η απάντηση που θα έχει αποτέλεσμα προς το συμφέρον των εργαζομένων είναι, περισσότεροι εκλεγμένοι της Λαϊκής συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο και η στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Άλλωστε η ίδια η πείρα επιβεβαιώνει ότι όπου ο λαός έβγαλε κομμουνιστή δήμαρχο, βγήκε μπροστά, μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό στους αγώνες, με αποτελέσματα, ακόμη και σ` αυτό το ασφυκτικό κλίμα που δημιουργούν Ε.Ε, κυβερνήσεις και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Στο εργοτάξιο καθαριότητας Ε’ Διαμερίσματος

Ο Σ. Ζαριανόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία και στο εργοτάξιο καθαριότητας του 5ου Διαμερίσματος.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αναδείχθηκαν και σε αυτό το εργοτάξιο. Οι μισοί εργαζόμενοι, από τους 50 που πρέπει να υπάρχουν, καλούνται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες καθαριότητας της εποπτείας.

Η απόλυση των συμβασιούχων με δίμηνη σύμβαση από τον Μάρτη, που μείνανε απλήρωτοι και η μη συμπλήρωση των κενών από νέες προσλήψεις, έχει οδηγήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας, με επακόλουθα στις συνθήκες ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων, αλλά και στην καθαριότητα της πόλης.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο Σ. Ζαριανόπουλος ανάδειξε την ταύτιση των θέσεων των άλλων παρατάξεων και υποψηφίων, που δεν αμφισβητούν την πολιτική της ΕΕ και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ή με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους (Ταχιάος) ή με την μέθοδο της ΚΟΙΝΣΕΠ (Νοτοπούλου). Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν άλλη μια φορά από το μικρότερο κακό ή τις προεκλογικές ψευτοπαροχές, όπως αυτές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ούτε και να δώσουν το δικαίωμα σε αυτούς που ευθύνονται για όλα τα δεινά, να συνεχίσουν με ακόμη χειρότερα μέτρα.