Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο

Ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη του Οκτώβρη, απηύθυνε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στην εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με τίτλο «Η ελπίδα είναι εδώ!».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κήπο των Εποχών στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους κόσμου. Το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιοι και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους της πόλης και στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Σωτήρης Ζαριανόπουλος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν οι 50 πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου αποτυπώνει τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές στο δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην Περιφέρεια. Αποτελείται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, «ψημένους» στους αγώνες, στη σύγκρουση με όσα και όσους δυσκολεύουν τη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Στην ομιλία του, ο Βασίλης Τομπουλίδης, ανέφερε ότι «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο λαός μας με το ΚΚΕ μπροστά να σταθεί όρθιος, ώστε να αναπτυχθούν νέοι μεγάλοι λαϊκοί εργατικοί αγώνες. Είμαστε ήδη από την επόμενη μέρα κιόλας των εκλογών στην πρώτη γραμμή, ώστε να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και κυρίως να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιδιαίτερα εδώ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια και ειδικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης που το ΚΚΕ μετά από χρόνια, αναδείχθηκε ξανά τρίτο Κόμμα δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε μαζί με το λαό της πόλης μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να είναι σίγουροι ότι εδώ υπάρχει ΚΚΕ. Και αυτό σημαίνει ότι κανένα λαϊκό σπίτι δε θα χαθεί αμαχητί, σημαίνει ότι θα δυναμώσει ο αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στις συνθήκες εντατικοποίησης και αύξησης της εκμετάλλευσης. Σημαίνει ότι μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας για όλα αυτά που μας πνίγουν μέσα σε αυτή την πόλη, όπως η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, η καθαριότητα και οι συνθήκες μέσα στις οποίες δίνουν τη δική τους μάχη οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών υγείας στην πόλη μας, αντίστοιχα παιδείας, με νέα κτίρια, με πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

Ολα αυτά μπορούν να αποκτήσουν νέα δυναμική, με μια ακόμα σημαντική ενίσχυση των κομμουνιστών και δεκάδων άλλων αγωνιστών, αριστερών που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα πάμε για το επόμενο, με σημαντική ενίσχυση των ποσοστών και των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε όλη την πόλη, αλλά και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο!».

Πηγή: Eurokinissi

Αναφερόμενος στο προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται, σημείωσε ότι ξαναζούμε το σκηνικό του 2019 με τους πολλούς υποψήφιους που μέσα σε μια νύχτα συμμάχησαν, μοιράστηκαν καρέκλες, διοίκησαν.

«Ετσι και τώρα λοιπόν το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των νέων υποτίθεται υποψήφιων αλλά με συγκεκριμένη αμαρτωλή πολιτική διαδρομή δεν μπορεί να κρυφτεί: Οπως και στη κεντρική πολιτική σκηνή με την εναλλαγή κυβερνήσεων έτσι και στο επίπεδο του Δήμου η κάθε διοίκησή του αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη με αποκορύφωμα τη θητεία Ζέρβα. Απόλυτα δεμένη στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, στα επιχειρηματικά συμφέροντα που αλωνίζουν στην πόλη, χειροτέρευσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.Ομως σ’ αυτή τη πολιτική δεν βρέθηκε μόνη. Υποστηρίχθηκε στα κρίσιμα από άλλες παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ακροδεξιάς, από τους δήθεν “ανεξάρτητους”, “αυτοδιοικητικούς”, κ.α.», σημείωσε.

Αναφέρθηκε ακόμα στα οξυμένα προβλήματα της πόλης και του λαού της που φέρουν τη σφραγίδα όλων των αστικών κομμάτων και των δημοτικών τους παρατάξεων.

Μεταξύ άλλων στάθηκε στην ανύπαρκτη καθαριότητα προκειμένου να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι μοναδικός σωτήρας είναι ο ιδιώτης επενδυτής. Στις συνθήκες για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση με πρώτο θύμα την ανακύκλωση. Στα εργατικά «ατυχήματα» που έχουν γίνει καθημερινότητα στο Δήμο. Στις τεράστιες ελλείψεις σχολικής στέγης και στην ανύπαρκτη διεκδίκηση κονδυλίων από το κράτος για την αποζημίωση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων. Στην τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες και στο πανάκριβο στη κατασκευή του και καθυστερημένο για περίπου μια δεκαετία μετρό που και η χρήση του θα είναι επίσης ακριβή για να επιδοτηθούν τα κέρδη των ιδιωτών που θα αναλάβουν τη διαχείριση του.

Πηγή: Eurokinissi

Επίσης αναφέρθηκε στην παράδοση φιλέτων της πόλης στους ιδιώτες, τη μετατροπή της ΔΕΘ σε επιχειρηματικό κέντρο, την επιχειρηματική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου με παράλληλο ουσιαστικό αποκλεισμό του λαού της πόλης.

Αλλά και στην επαίσχυντη σύμβαση του δήμου με ιδιωτική εταιρία για την πανάκριβη διαχείριση του συστήματος στάθμευσης. Στα άδικα δημοτικά τέλη των επαγγελματιών, στην τουριστικοποίηση της πόλης και ιδιαίτερα του κέντρου που οδηγεί σε αύξηση των τιμών και ενοικίων, παράδοση κτιριακού αποθέματος στα συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων και εταιριών εστίασης, χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του κέντρου.

Κάλεσε τον εργατικό λαϊκό κόσμο που ζει στη Θεσσαλονίκη, με την ψήφο του να απαντήσει αν «θέλει δήμαρχο – διοίκηση – δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, θα τον κινητοποιεί, διεκδικεί μαζί του, παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς».

Πηγή: Eurokinissi

Ειδική αναφορά έκανε στην άνοδο και είσοδο στη Βουλή σκοταδιστικών νεοναζιστικών μορφωμάτων, λέγοντας: «Μην φοβάστε! Τώρα υπάρχει κάτι διαφορετικό, ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ που είναι η δύναμη και που θα κόψει το χαμόγελο στα κυβερνητικά χείλη και θα αντιμετωπίσει τους νεοναζί όπως τους πρέπει και το έχει αποδείξει και πρόσφατα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στέλνοντας τους στα λαγούμια τους.

(…) Να γιατί έτσουξε όλους τους ακροδεξιούς στη Θεσσαλονίκη που το ΚΚΕ που τους αντιμετώπισε παλικαρίσια, βγήκε τρίτο Κόμμα πιο ισχυρό, και ξέρουν καλά πως το ΚΚΕ θα είναι μαζί με το λαό που θα τους στείλει στο περιθώριο και όχι οι άσφαιροι νόμοι της κυβέρνησης. Τώρα να τους πονέσουμε ακόμα πιο πολύ, με ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”!».

Πηγή: Eurokinissi

Οι πρώτοι 50 υποψήφιοι

  1. Νίκος Αβραμίδης, 52 ετών, διδάκτωρ Βιολογίας, εκπαιδευτικός. Είναι μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ, του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου αποφοίτων και φίλων Παπαφείου «Ιωάννης Παπάφης».
  2. Ακης Αδάμ, 38 ετών, Χημικός ΑΠΘ, αυτοαπασχολούμενος στο χώρο της εκπαίδευσης. Μέλος της ΣτΑ της Ενωσης Ελλήνων Χημικών.
  3. Βάσω Αλιμπέρτη, 59 χρονών, καθηγήτρια ιταλικών, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών.
  4. Χρήστος Αράπογλου, 39 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.
  5. Φιλαρέτη Αρκουδοχωρίτου, 25 ετών, φοιτήτρια μαιευτικής, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΥ του ΔΙΠΑΕ.
  6. Δέσποινα Ασλανίδου, 53 ετών, σχεδιάστρια, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Τούμπας (μέλος της ΟΓΕ).
  7. Εφη Αυγήτα, 54 ετών, μεταφράστρια.
  8. Δημήτρης Αυτοσμίδης, 58 ετών, φυσιοθεραπευτής, ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Βορείου Ελλάδος, του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΦ – ΝΠΔΔ και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής του ΠΣΦ.
  9. Ελένη – Καλλιόπη (Ελίνα) Βαλετοπούλου, 19 ετών, φοιτήτρια Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ. Είναι μέλος του Δ.Σ του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλολογίας και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
  10. Θοδωρής Βαριδάκης, 26 ετών, Τεχνικός στην Hellenic Train, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μηχανοστασίου Hellenic Train και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
  11. Κατερίνα Βλαντώνη, 39 ετών, εικαστικός, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση, Πρόεδρος του ΣΕΦΙΕ (Σωματείο εργαζομένων στα φροντιστήρια και την ιδιωτική εκπαίδευση Θεσσαλονίκη και Βορείου Ελλάδας).
  12. Αγγελος Γεράκης, 47 ετών, ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.
  13. Οδυσσέας Γεωργακούδης, 32 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος.
  14. Σοφία Γκακούδη, 54 ετών, εκπαιδευτικός, μέλος Δ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης και κεντρικό μέλος της ΕΔΟΘ.
  15. Δημήτρης Γκρανόπουλος, 62 ετών, εργαζόμενος σε συνεργείο φορτηγών αυτοκινήτων.
  16. Νίκος Ζιώγας, 53 ετών, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (Ε.Ε.Π.) στο ΑΠΘ, Προπονητής Πετοσφαίρισης και μέλος της Επιτροπής Εποπτείας Αθλητισμού του Αθλητικού Κέντρου του ΑΠΘ, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΕΕΠ του ΑΠΘ και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΕΕΠ.
  17. Μιχάλης Θαλασσινός, 29 ετών, προπονητής ποδοσφαίρου και γυμναστής. Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.
  18. Φωτεινή Ιμβριώτη, 56 ετών, δασκάλα, μέλος του ΓΣ της ΕΔΟΘ και του ΔΣ του Πανδημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Θεσσαλονίκης.
  19. Στέλιος Καζεπίδης, 63 χρόνων, συνταξιούχος του δημοσίου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής Ενωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).
  20. Στράτος Κουρτζανίδης, 41 ετών, μηχανικός λογισμικού, υποψήφιος διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.
  21. Φάνης Κυριακίδης, 41 ετών, αυτοαπασχολούμενος στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών.
  22. Μιχάλης Κωνσταντινίδης, 46 ετών, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση από το 2010.
  23. Χριστίνα Λίγδα, 59 ετών, διδάκτωρ Γεωπόνος ΑΠΘ, Διευθύντρια ερευνών στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, μέλος του ΔΣ της ένωσης ερευνητών (ΕΕ ΕΘΙΑΓΕ) του ΕΛΓΟ.
  24. Φώτης Μαραντζίδης, 50 ετών, εργαζόμενος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης.
  25. Παύλος Μάρλης, 31 ετών, ηλεκτρολόγος, εναερίτης στις τηλεπικοινωνίες, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.
  26. Λάζαρος Μιχαηλίδης, 58 ετών, Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης.
  27. Γιώργος Μπρανίκας, 43 ετών, σερβιτόρος, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής, μέλος του ΓΣ του ΕΚΘ.
  28. Μορφούλα Μυλωνά, 62 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Β’ βαθμιας εκπαίδευσης.
  29. Στέλιος Νικητόπουλος, 53 ετών, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3. Εργασιακός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 στην Ενωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και μέλος της Αριστερής Συσπείρωσης. Μετείχε ενεργά στον αγώνα ενάντια στο “μαύρο” της ΕΡΤ.
  30. Πάνος Νομικός, 47 ετών, Προπονητής καλαθοσφαίρισης.
  31. Κλέων Οικονόμου, 35 ετών, Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος του ΔΣ του συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος.
  32. Αστέρης Παναγιώτου, 28 ετών, εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης “Ραλενταντο”, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ.
  33. Εύα Παπαγεωργίου, 69 ετών, Δρ. Θεατρολογίας, Σκηνοθέτις, Συνταξιούχος Διδάσκουσα του ΑΠΘ. Ηταν ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια του θιάσου «Αιθερόπλοο» της Θεσσαλονίκης.
  34. Σοφία Πατάκου, 59 ετών, συνταξιούχος νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ της ομάδας γυναικών Ανω Πόλης.
  35. Δημήτρης Ραπτάκης, 63 ετών, Φυσικός, διδάκτωρ και καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, εκτελεί καθήκοντα προέδρου ως αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των καθηγητών ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ).
  36. Παύλος Σακελλαρίου, 73 ετών, Νευροχειρουργός.
  37. Στέλιος Σαρακατσιάνος, 57 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.
  38. Νίκος Σαχίνης, 29 ετών ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.
  39. Ραχήλ Σπανού, 26 ετών, ασκούμενη δικηγόρος, μέλος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου μισθωτών δικηγόρων.
  40. Χριστίνα Σταμούλη, 22 ετών, φοιτήτρια, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Χημείας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
  41. Τάσος Στρατής, 52 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της εκτύπωσης εντύπων χάρτου και ενδυμάτων.
  42. Γιώργος Τσιλιγκιρίδης, 69 ετών, διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
  43. Γιάννης Τσιμπής 72 ετών, συνταξιούχος – πρώην μέλος Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και πρώην προπονητής Μπάσκετ.
  44. Χρήστος Τσίντζιλης (Χακ), 28 ετών, στιχουργός και μουσικός, μέλος του Χιπ Χοπ συγκροτήματος Urban Pulse και της καλλιτεχνικής ομάδας Black Stars.
  45. Γλυκερία Τζιφρή, 42 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Τούμπας.
  46. Μαρία Τσολάκη, 38 ετών, εργαζόμενη στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ, μέλος του ΔΣ της ομάδας γυναικών Ανω Πόλης.
  47. Ιωάννα Χατζηγεωργίου, 27 ετών, Γεωπόνος, εργαζόμενη στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Υποψήφια διδάκτορας ΑΠΘ.
  48. Αθανασία Χατζή, συμβολαιογράφος.
  49. Αγγελική Χάψα, 56 ετών, Δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων Θεσσαλονίκης.
  50. Φωτεινή Μουταφίδου, 62 ετών, Λογίστρια.

Πηγή: Eurokinissi