ΔΗΛΩΣΗ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 26ης ΜΑΪΟΥ

 

Ευχαριστούμε όλες κι όλους που μας τίμησαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, αλλά και τους νέους, τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ και τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Όλοι αυτοί έκαναν το βήμα σε μια σύνθετη εκλογική μάχη που κυριάρχησε η προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και ψεύτικων διλημμάτων, για το “νέο” ενάντια στο “παλιό”, την “αλλαγή σελίδας” και την “οπισθοδρόμηση”. Απορρίπτοντας επιλογές που στηρίζονται, εμφανώς ή μη, από μερίδα επιχειρηματιών. Αναγνωρίζοντας σε ένα βαθμό μέσα σε ένα πρωτόγνωρο, για την πόλη, αριθμό υποψηφίων, ότι την πραγματική διαφορά την κάνει η στήριξη στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αρκετοί περισσότεροι ήταν αυτοί με τους οποίους συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, αντιμετώπισαν θετικά τα όσα αναδείξαμε και την προεκλογική περίοδο, αλλά δεν πήραν την τελική απόφαση στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μπορούμε όμως το επόμενο διάστημα να συναντηθούμε στους αγώνες και στις διεκδικήσεις, αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα.

Από σήμερα κιόλας καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική, για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, όλων όσων υποφέρουν. Για να πάρουν ανάσες τα λαϊκά στρώματα, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού. Για τα τοπικά προβλήματα, τη δουλειά, τον μισθό, τη σύνταξη, κατά των πλειστηριασμών και των φόρων, τα λαϊκά δικαιώματα, ενάντια σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., που μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε ορμητήριό τους.

Στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας, δεν θα υποκύψουμε στο δίλημμα ποιος είναι το “μικρότερο κακό”. Αυτή η λογική έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα κι έχει αποδειχθεί πάντα ότι, το εμφανιζόμενο μικρότερο κακό είναι είτε εξίσου, είτε χειρότερο από το προηγούμενο κακό.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, άλλωστε το στοίχημα δεν είναι μόνο «ποιος δήμαρχος», αλλά και πόσο δυνατή Λαϊκή Αντιπολίτευση.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι στις κοινότητες εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» θα έχουν τη δική τους συμβολή στην ανάδειξη των προβλημάτων, στη διεκδίκηση λύσεων και διατύπωση προτάσεων για όλες τις Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Καλούμε όλους αυτούς, που μας παρακολουθούν, στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ και την “Λαϊκή Συσπείρωση” και δεν έκαναν το βήμα, ψήφισαν με “κρύα καρδιά” αντιπάλους του λαού, να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.