ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΗ

Κοινή Δήλωση των Σωτήρη Αβραμόπουλου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Σωτήρη Ζαριανόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την 9η Μάη.

Η 9η Μάη, η μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών εμπνέει για νέους αγώνες απέναντι στο άδικο σύστημα που γεννάει τον φασισμό, για να χωθούν οριστικά στις τρύπες τους οι υπόδικοι χρυσαυγίτες νοσταλγοί του Χίτλερ – που κάθε χρόνο τέτοια μέρα τα βάφουν μαύρα. Αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει, όσο χρήμα κι αν ρίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να υποστηρίξει τον αντικομμουνισμό που είναι επίσημη πολιτική της και να διαφημίσει την 9η Μάη ως μέρα της Ευρώπης παραχαράσσοντας την ιστορία.

Ταυτόχρονα τιμάμε εδώ στη Θεσσαλονίκη την ιστορία του τόπου μας, τον μεγάλο ξεσηκωμό των εργατών το Μάη του ’36 – μέρα σύμβολο για την πόλη μας, τις θυσίες που έπιασαν τόπο καθώς και τον καταλυτικό ρόλο για μια σειρά κατακτήσεων.

Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών έγινε εφικτή με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, που έδωσε 20 εκατομμύρια νεκρούς στον αγώνα, ταυτόχρονα με τη σημαντική συμβολή των αντιστασιακών κινημάτων από εδώ στη χώρα μας με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, με κύριο αιμοδότη το ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν και στον ηρωικό Μάη του ‘36 στην πόλη μας

Διαπιστώνουμε ότι τα πιο σημαντικά γεγονότα των λαών της Ευρώπης και της πόλης μας δεν συγκινούν τους υπόλοιπους υποψήφιους κι ας παριστάνουν τους «σωτήρες» του λαού της πόλης και της Περιφέρειας.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αισιόδοξα, για νέους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού  και «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και στους Δήμους.