ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Να επιλέξουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, με την οργάνωση της πάλης τους και με την ψήφο στις εκλογές, κάλεσαν τους εργαζόμενους της Γενικής Κλινικής του ομίλου Euromedica, όπου περιόδευσαν, ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η εργοδοσία του ομίλου την τελευταία δεκαετία, με τις καθυστερήσεις που έχει επιβάλει στις πληρωμές, ουσιαστικά έχει μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στα 2/3. Οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς οι εξελίξεις στον όμιλο (κομμάτι κομμάτι περνάει σε ξένα Fund),προμηνύουν παραπέρα αρνητικές εξελίξεις, τόσο για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους, όσο και των θέσεων εργασίας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους ενιαία να παλέψουν ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Να ξεπεράσουν το φόβο και να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης με ψήφο στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος, θύμισε ότι παλιοί και νέοι υποψήφιοι διεκδικητές της Διοίκησης του Δήμου, βλέπουν την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και ως ιατρικό προορισμό. Μια πόλη με πολλές ιδιωτικές κλινικές, όπου τα κέρδη των επιχειρηματιών της υγείας θα ανθούν από την υγεία – εμπόρευμα και την εκμετάλλευση των εργαζομένων που στελεχώνουν τις επιχειρήσεις τους με τσακισμένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, πρόσθεσε ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ και η “βιώσιμη ανάπτυξη” της ΝΔ στην καρδιά τους έχουν τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξή τους απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη, συνέχιση της φοροληστείας του λαού, ματωμένα πλεονάσματα. Σημείωσε ότι  έχει σημασία να εκφραστεί η καταδίκη στην ΕΕ που είναι το σχεδιαστήριο της πολιτικής που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου.

Και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, για να δημιουργηθούν πυρήνες αντίστασης πιο δυνατοί, για να μπει φρένο στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.