Επίσκεψη του Σ.Ζαριανόπουλου στην ΕΥΑΘ

Στο κτήριο της ΕΥΑΘ επί της οδού Τσιμισκή βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «ΛαϊκήΣυσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος μαζί με τον Πασχάλη Λόγγο, υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος στις συζητήσεις με τους εργαζομένους σχολίασε την κάλπικη αντιπαράθεση που διαδραματίζεται μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και σε επίπεδο των υποψηφίων δημάρχων για να «στήνουν έναν ψεύτικο καβγά και να αποκρύψουν το γεγονός ότι ταυτίζονται στα βασικά ζητήματα».

Ως παράδειγμα παρουσίασε τις θέσεις των «εκλεκτών» στο Δήμο Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σχετικά με την ΕΥΑΘ και τον ΟΑΣΘ, για τις οποίες έχουν ξεκαθαρίσει πως προορίζονται για να ιδιωτικοποιηθούν. «Η κ. Νοτοπούλου», είπε, «σκοπεύει να οδηγήσει την ΕΥΑΘ προς την ίδια κατεύθυνση με τον κ. Ταχιάο, απλά από τον ενδιάμεσο δρόμο της «δημοτικοποίησης» ως όχημα προς την ιδιωτικοποίηση, καθώς ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να την συντηρήσει εάν περάσει στα χέρια του, πράγμα που θα συμβεί και με τον ΟΑΣΘ».

Ακόμα, πρόσθεσε πως «(…)είναι υποκριτικό η κ. Νοτοπούλου να υποστηρίζει πως εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση, κάνοντας πως ξεχνά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου κατά την θητεία της ως υφυπουργός που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ στα τέλη του ’19».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος καυτηρίασε το γεγονός ότι κανείς από τους 21(!) υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους δεν συζητά ανοιχτά για το μέλλον της ΕΥΑΘ καθώς δεν θέλουν να φανεί η συμφωνία τους για την παράδοσή της στους ιδιώτες. «Η μετατροπή των δομών και υπηρεσιών των δήμων και των δημόσιων αγαθών όπως το νερό κ.ά. σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες είναι γενικευμένη κατεύθυνση της ΕΕ, στο όνομα της οποίας πίνουν νερό όλα τα αστικά κόμματα, μέχρι και την ΧΑ. (…)Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς τους δεν έβγαλε άχνα σχετικά με το ενδιαφέρον για την ΕΥΑΘ της Ισραηλινής Mekorot, γνωστή για την εφαρμογή του «απαρτχάιντ νερού» κατά των Παλαιστινίων».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν την λογική του μικρότερου κακού και να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που σχεδιάζεται από την ΕΕ, υλοποιείται από τις αστικές κυβερνήσεις και εξειδικεύεται από την Τοπική Διοίκηση ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλες τις κάλπες.