Περιοδεία στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ

Περιοδεία στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ και στο τεχνικό συνεργείο πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλο. Συμμετείχαν επίσης οι Γιάννης Κουρμούλης – υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Βασιλειάδης – υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κική Τσαλακανίδου – υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Νεάπολης Συκεών. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκαν τα μεγάλα κενά σε αντισεισμική θωράκιση και πυρασφάλεια που αντιμετωπίζει το κτηριακό συγκρότημα του ΑΠΘ. Η τραγική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών και η καθημερινή ταλαιπωρία για εργαζόμενους και φοιτητές του ιδρύματος. Ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας και του Δήμου για κατασκευή έργων με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Τονίστηκε η διαφορετική στάση και θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που απόλυτη προτεραιότητα έχει την προστασία της ζωής και την βελτίωση της ποιότητας της μέσα από έργα υποδομής.

Επίσης την συζήτηση απασχόλησε το οξυμένο πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ. Αναδείχτηκε η πρωτοπόρα στάση και θέση του ΚΚΕ, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά που πήρε συγκεκριμένες μορφές διεκδίκησης όλο το προηγούμενο διάστημα και χρειάζεται να δυναμώσει το επόμενο διάστημα.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απηύθυναν κάλεσμα για ενίσχυση των ψηφοδελτίων της, τόσο στον Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε την επόμενη των εκλογών οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ είναι δεδομένη.