ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ

Στο ΣΜΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Παλαί ντε Σπορ, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γαβρίλο Ανδρονικίδη, μίλησαν στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Στο ΣΜΑ, όπου βρίσκεται το μηχανουργείο του Δήμου, η λειτουργία του οποίοι κυριολεκτικά απαξιώνεται, ο Σ. Ζαριανόπουλος, θύμισε στους εργαζόμενους τις μεγάλες απεργίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της καθαριότητας, είτε με διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, είτε με διοίκηση Μπουτάρη και χτυπήθηκαν με κινητοποίηση των μηχανισμών καταστολής. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίοδο που επί διοίκησης Μπουτάρη, προωθήθηκε η παράδοση της συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Δήμου σε ιδιώτη και άφηνε χωρίς έργο τους εργαζόμενους στο μηχανουργείο. “Οταν η δουλειά σας δινόταν στον ιδιώτη εργολάβο πολλοί από τους σημερινούς δήθεν ανεξάρτητους, ψηφίζανε υπέρ. Συμφωνούν με την πολιτική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Διαφωνούν στη μορφή”, είπε. Και τους κάλεσε να σκεφτούν ότι είναι σημαντικό να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση για να ορθωθούν εμπόδια, να δυναμώσει η αντίσταση, η αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή λαίλαπα που θα συνεχίσει.

Στην περιοδεία στο Παλαί ντε Σπόρ, τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, συνόδευσε ο Γιώργος Τσίντζιλης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, αναδείχθηκε η ανησυχία για το μέλλον του Παλαί καθώς μπορεί προσωρινά να γλιτώνει από τα σχέδια για την ανάπλαση της ΔΕΘ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα βρεθεί εμπόδιο στην πορεία υλοποίησης των επιχειρηματικών πλάνων που καταστρώνονται.

Οπως είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος, το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, εντάσσεται στο πλαίσιο της παράδοσης του χώρου αυτού στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα χαθεί ένας μεγάλος χώρος, ο τελευταίος που απέμεινε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις λαϊκές ανάγκες, για υποδομές αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, κλπ.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνθλίβεται κάτω από την πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ με την οποία συμφωνούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι διεκδικητικές του Δήμου.