Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κρίσιμη παραγωγική υποδομή της πόλης, που πρέπει να ανήκει στο λαό της

Κοινή δήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλου και του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ζωτήρη Ζαριανόπουλου

Είναι γνωστό και διαχρονικό το ενδιαφέρον τόσο του ΚΚΕ όσο και της παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, αλλά και συνολικά για τις εξελίξεις που αφορούν τον ΟΛΘ ειδικά μετά  την πλήρη ιδιωτικοποίση του.

Επιμένουμε στην προσπάθεια ακύρωσης των σχεδιασμών του κοινού μετώπου κυβέρνησης, περιφερειακής αρχής, συνδέσμου βιομηχάνων και εξαγωγέων που στον πυρήνα του έχει την πλήρη εκχώρηση του ΟΛΘ σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κρίσιμη παραγωγική υποδομή της πόλης, που πρέπει να ανήκει στο λαό της, να εξηπηρετεί τις ανάγκες του και να αναπτύσσεται δυναμικά στα πλαίσια ενός κεντρικού και επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας. Πρόταση που καμία σχέση δεν έχει με την υφιστάμενη κατάσταση πλήρους ιδιωτικοποίησης του και τους σχεδιασμούς για την μετατροπή του, όπως άλλωστε και της Περιφέρειας, σε πύλη εισόδου ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων προς τα Βαλκάνια. Συμφερόντων και σχεδιασμών που έφεραν την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και έχουν ως προαπαιτούμενο το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων τόσο στο Λιμάνι όσο και στους κλάδους των μεταφορών και όχι μόνο.

Οι εξελίξεις και στον ΟΛΘ αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά, να μην “τσιμπήσουν” στις κάθε λογής “αναπτυξιακές” υποσχέσεις που ακούν από το κεντρικό και το τοπικό κράτος. Να αντισταθούν στη νέα επιδείνωση της ζωής τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να κάνουν ένα σημαντικό βήμα στις επερχόμενες εκλογές ενισχύοντας την “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ώστε την επόμενη των εκλογών οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, απο καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ είναι δεδομένη. Ωστε να ενισχυθεί η πάλη για ένα Λιμάνι γέφυρα των λαών, με ανάπτυξη υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της πόλης και της περιοχής και όχι στήριγμα της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιάκων ομίλων και ορμητήριο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.